VIDEO Ștefan Popescu: Pentru a face față unui conflict, Israelul are nevoie de asistența Statelor Unite ale Americii

Ștefan Popescu, invitat Puterea Știrilor 6.08

Invitat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, Ștefan Popescu, analist de politică externă, a comentat situația tensionată din Orientul Mijlociu.

„Există o convergență cu interesele americane pentru că e drept că Israelul are capacitatea de a da o replică foarte dură, de a rezista, de a respinge atacuri, bineînțeles, cu sprijinul SUA, al occidentalilor, al aliaților din Orientul Mijlociu. (…) Dar Israelul nu poate rezista în conflicte prelungite, are nevoie să-și refacă stocurile de muniție, de echipamente, are nevoie de asistența Statelor Unite ale Americii. Și mai este aici un interes important în contextul campaniei pentru alegerile prezidențiale americane.

Dacă izbucnește un conflict, acesta riscă să-i fie fatal Kamalei Harris, candidatei democrate. Toată această stare de tensiune poate fi instrumentată de candidatul Donald Trump care poate să spună: iată ce se întâmplă, acesta este semnul unei Americi slăbite. E o ecuație complicată, care riscă, dacă scapă de sub control, să producă pagube foarte mari peste tot în lume”, a explicat Ștefan Popescu.

În plus, a subliniat acesta, Statele Unite au dat un semnal clar că se opun eliminării liderului Ismail Haniyeh.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: