Spaţiu dedicat pentru copiii refugiaţi din Ucraina şi familiile lor, la PTF Siret

Sursa foto: Facebook - UNICEF Ukraine

Un spaţiu dedicat copiilor şi familiilor care trec graniţa în România pentru a refugia din calea războiului din Ucraina a fost inaugurat la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) de la Siret, judeţul Suceava, printr-o colaborare a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Fondului Naţiunilor Unite pentru copii – UNICEF în România şi Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de UNICEF România, spaţiul este conceput pentru a oferi un loc sigur şi primitor pentru copiii şi familiile silite să-şi părăsească locuinţele din cauza conflictului, fiind echipat cu facilităţi adecvate şi resurse necesare pentru a oferi asistenţă de bază, acoperind nevoile imediate ale mamelor cu copii.

”Colaborăm cu UNICEF şi UNHCR încă de la izbucnirea războiului din Ucraina. Îi sprijinim şi le mulţumim partenerilor noştri pentru buna cooperare. Este important să putem oferi un asemenea spaţiu, mai ales că vorbim de o categorie de persoane vulnerabile, şi anume mame cu copii. Din experienţa avută la PTF Siret, este esenţial să fim pregătiţi şi să putem să oferim un sprijin real acestor copii care trec prin momente atât de grele”, a declarat comisarul şef de poliţie Pavel Nemeş, adjunctul ITPF Sighetu Marmaţiei, citat în comunicat.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: