Percheziţii la locuinţele unor angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Bucureşti

Sursa foto: Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

Procurorii şi poliţiştii au făcut, miercuri, percheziţii la locuinţele unor angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Bucureşti, în dosarul deschis după ce 17 pacienţi internaţi la terapie intensivă au decedat în doar patru zile, iar un angajat al spitalului a reclamat că bolnavii au primit doze reduse de noradrenalină. Patru cadre medicale au fost duse la audieri.

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a transmis că, miercuri dimineaţă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţiştii din cadrul DGPMB – Serviciul Omoruri au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti pentru locuinţele unor angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Bucureşti.

De asemenea, la sediul Serviciului Omoruri au fost aduse patru cadre medicale, în vederea audierii. Activităţile au loc în dosarul deschis după ce, în 11 aprilie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat de un angajat al Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” cu privire la faptul că, ”în perioada 4-7 aprilie 2024, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului ar fi decedat cca. 20 de pacienţi, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină”. Ancheta a arătat că în perioada indicată de reclamant 17 pacienţi au murit în acest spital, la ATI. În acest dosar au mai avut loc audieri de martori, iar o asistentă medicală a fost reţinută pentru mărturie mincinoasă, ulterior fiind pusă în libertate.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: