Noi ieftiniri ale carburanților. Cât costă acum benzina și motorina

Sursă foto: petrom.ro

În această dimineață, Petrom a coborât prețul motorinei vândute în stațiile proprii, menținând prețul benzinei pe care a ieftinit-o ușor ieri.

Stația Petrom – liderul pieței de distribuție a carburanților auto din România – de pe strada Brașov din București, monitorizată de noi,  afișează azi, 7 august, un preț al benzinei standard de 7,30 lei pe litru și un preț al motorinei standard de 7,39 lei pe litru.

Astfel, față de ziua precedentă, Petrom a coborât prețul motorinei standard cu 5 bani pe litru, menținând prețul benzinei. Cu o zi în urmă însă, potrivit obseravțiilor noastre, compania petrolieră redusese ușor prețul benzinei, cu doi bani pe litru.

Ieftinirea de azi a motorinei este a treia modificare de preț al carburanților la pompă din luna august – dacă nu luăm în calcul mica reducere de preț pentru benzină. Astfel, în 3 august, Petrom a redus prețul benzinei standard cu 8 bani pe litru și a menținut prețul motorinei standard, iar cu o zi înainte a majorat prețul benzinei standard cu 4 bani pe litru și a menținut prețul motorinei standard

Înainte de aceste modificări de preț din august, Petrom a umblat la prețuri în data de 30 iulie- atunci compania petrolieră a ieftinit și benzina și motorina cu patru bani pe litru. Cu patru zile înainte, pe 26 iulie, benzina s-a ieftinit cu doi bani pe litru, pe 24 iulie Petrom a coborât prețurile cu patru bani pe litru la motorină și cu trei bani pe litru la benzină, iar cu o zi înainte compania petrolieră coborâse prețurile cu patru bani pe litru la motorină, menținând prețul benzinei.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

La momentul redactării acestei știri, cotația țițeiului Brent, de referință pentru Europa, era la 76,7 dolari, nivel în ușoară creștere față de zilele precedente, obseraytorii pieței punând această evoluție pe seama temerilor legate de extinderea conflictului din Orientul Mijlociu și a opririi producției celui mai mare câmp din Libia, Sharara, din motive de securitate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: