Cinci momente virale care l-au adus pe Tim Walz la statutul de candidat la funcția de vicepreședinte al SUA

Sursa foto: Facebook

Clipurile cu guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, distribuite pe scară largă l-au transformat într-o senzație peste noapte, iar Kamala Harris i-a acordat atenție, scrie People.

Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, nu era chiar un nume cunoscut la sfârșitul lunii iulie, dar după doar câteva zile în lumina reflectoarelor naționale, el a devenit o senzație pe internet, crescând totodată numărul de clicuri și distribuiri ale momentelor acum virale. Curând, el a trecut de la statutul de candidat la vicepreședinte la cel de favorit al fanilor pe lista scurtă a lui Harris, depășindu-l în cele din urmă pe cel care se zvonea că ar fi favorit, guvernatorul Pennsylvaniei Josh Shapiro, și câștigând nominalizarea.

Walz – fost profesor, membru al Gărzii Naționale și antrenor de fotbal la liceu – a intrat în politică în 2006, candidând cu succes pentru Camera Reprezentanților a SUA ca democrat într-un district istoric republican. El a petrecut 12 ani în Parlament înainte de a câștiga cursa pentru postul de guvernator al statului Minnesota în 2018 și de a fi reales patru ani mai târziu.

În timpul campaniei pentru Harris din ultimele săptămâni, Walz și-a etalat farmecul rural pentru a prezenta viziunea partidului său într-o manieră simplă, ceea ce l-a determinat pe editorialistul Ezra Klein de la New York Times să îl numească „tatăl din Midwest de care au nevoie democrații”. El a fost la modă pe rețelele de socializare cu o seară înainte ca Harris să își dezvăluie contracandidatul – rezultatul faptului că noii fani ai lui Walz l-au implorat deschis să fie ales.

Cinci dintre cele mai virale momente ale lui Walz din ultimele săptămâni, care i-au câștigat un loc pe buletinul de vot.

Într-o apariție pe MSNBC, Walz i-a numit pe bărbații de pe lista republicană pentru Casa Albă „oameni ciudați”, creând o expresie care a prins de atunci în rândul multor democrați.

„Aceștia sunt oameni ciudați de cealaltă parte”, a spus el. „Vor să vă ia cărțile, vor să fie în sala dvs. de examinare. La asta se rezumă totul și nu vă îndulciți cu asta: Acestea sunt idei ciudate”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: