JO – atletism: Brittany Brown dedică medalia sa de bronz femeilor care suferă de endometrioză

Sursa foto: Ceylon Athletics

A treia în finala olimpică de 200 m, marţi seară, atleta americană Brittany Brown (29 de ani) şi-a dedicat medalia de bronz femeilor care, la fel ca ea, suferă de endometrioză, relatează L’Equipe.

„Tuturor femeilor care au probleme de sănătate, tuturor femeilor care suferă de endometrioză, SPOK (sindromul ovarelor polichistice), tuturor sportivelor care m-au contactat spunându-mi: ‘Nimeni nu se uită la mine, antrenorii nu-mi acordă nicio atenţie’, sunt alături de voi, pentru că sunt una dintre voi”, a declarat în lacrimi sportiva.

Ea a avut un gând şi pentru „femeile cu pielea închisă la culoare” ca ea.

A treia cu timpul 22’20, într-o cursă câştigată de conaţionala sa Gabrielle Thomas, Brown se bucură de locul său pe podium. „Sunt atât de recunoscătoare că am putut să dau un exemplu, să fiu aici, să trăiesc acest moment şi să fiu utilă. Pentru că nu este vorba despre mine. Este vorba despre oamenii care îmi seamănă, care se regăsesc în povestea mea”, a adăugat tânăra în vârstă de 29 de ani, care a participat la primele sale Jocuri Olimpice.

Vicecampioană mondială în 2019, Brown a dezvăluit anul acesta că suferă de endometrioză, o boală cronică care afectează aproximativ una din zece femei. Simptomele sale obişnuite includ dureri severe în timpul menstruaţiei şi/sau probleme de fertilitate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: