Ziua Marinei Române, sărbătorită în mai multe oraşe/ Exerciţiul naval întrunit ”Forţele Navale Române 2024”

Sursa foto: Fortele Navale Romane

Ziua Marinei Române va fi sărbătorită în mai multe oraşe, au anunţat reprezentanţii Forţelor Navale Române, care au precizat că exerciţiul naval întrunit ”Forţele Navale Române 2024” va fi prezentat, în 15 august, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa.

”Oraşele Constanţa, Mangalia, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Bucureşti vor fi gazdele manifestărilor organizate de Forţele Navale Române, cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române. În perioada 6-15 august, vor fi prezentate publicului exerciţii demonstrative, expoziţii de tehnică şi armament, ateliere interactive, activităţi culturale cu specific marinăresc, precum şi concerte de muzică militară”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Forţelor Navale Române.
Astfel, la Constanţa, Centrul de Scafandri organizează, în 12 august, între orele 10:00 şi 16:00, un atelier de scufundări recreaţionale, în Portul Turistic Tomis, pentru câştigătorii concursului organizat pe pagina de Facebook a Forţelor Navale Române. Oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ militar de marină va fi prezentată, în 12 şi 13 august, între orele 18:00 şi 21:00, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei.
De asemenea, în 14 august, este planificată o ceremonie militară şi religioasă pentru comemorarea eroilor marinari, care va fi urmată de ceremonia de acordare a Drapelului de Luptă Comandamentului Componentei Navale ”Viceamiral Ioan Georgescu” şi de conferirea unor decoraţii şi distincţii militare personalului care s-a remarcat în activitatea profesională.
Exerciţiul naval întrunit ”Forţele Navale Române 2024” va fi prezentat în 15 august, între orele 10:00 şi 12:00, publicului de pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa, iar de la ora 20:30, marinarii militari se vor retrage cu torţe, în acordurile Muzicii Militare a Forţelor Navale. Seara se va încheia cu un spectacol de artificii oferit de Primăria Constanţa, care va putea fi urmărit din zona Piaţa Ovidiu – Portul Turistic Tomis.
Reprezentanţii Forţelor Navale Române au menţionat că, la Mangalia, Săptămâna Spiritualităţii marinăreşti va fi marcată, în perioada 10-15 august, printr-o serie de activităţi culturale care vor avea loc la Cercul Militar şi la Muzeul Marinei, iar în 14 august, între orele 9:00 şi 11:00, se va desfăşura o ceremonie militară şi religioasă în memoria eroilor marinari, în Portul Turistic, la Monumentul Marinarului şi Constructorului Naval.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: