Un macedonean, angajat al Ministerului de Interne, a falsificat milioane de monede de 2 euro

Sursa foto: Pixabay

Un angajat al Ministerului de Interne din Macedonia de Nord a fost arestat pentru că ar fi produs în masă milioane de monede false de 2 euro, au anunțat marți Europol și Eurojust. Bărbatul urma să le distribuie în Kosovo, care se confruntă cu o epidemie de monede contrafăcute.

O investigație de luni de zile a autorităților macedonene și kosovare, desfășurată cu sprijinul agenției Europol, a scos la iveală operațiunea de fals și a dus la arestarea suspectului în vârstă de 34 de ani la Pristina, a transmis agenția într-un comunicat, scrie Politico.

Bărbatul era angajat la Ministerul de Interne al Macedoniei de Nord, conform Europol, adăugând că autoritățile au confiscat, de asemenea, „mașini pentru producerea de monedă falsă, mii de monede asamblate, inele și semifabricate” în mai multe locații din Macedonia de Nord.

Eurojust, agenția UE de cooperare în justiție penală, a transmis într-o declarație că bărbatul este „suspectat că a produs aproximativ 2 milioane de monede false de 2 euro, care erau pe cale să fie distribuite în economia kosovară”.

Kosovo se confruntă cu o epidemie de monede contrafăcute în valoare de milioane de euro, potrivit autorităților. Țara nu face parte din zona euro, dar a adoptat euro ca monedă în 2002.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: