PNL, prezentând diferenţa de venit net în cazul cotei unice de impozitare faţă de cota progresivă

Sursă foto: Inquam Photos / Saul Pop

Reprezentanţii PNL au transmis, miercuri, un calcul care arată diferenţa de venit net în cazul impozitării unice faţă de impozitatea progresivă. Liberalii afirmă că impozitul progresiv înseamnă taxe mai mari.

”Uite aşa vor unii să îţi bage mâna în buzunar şi să te lase cu mai puţin bani în cont la final de lună! Impozitul progresiv înseamnă taxe mai mari”, au transmis, miercuri seară, liberalii, pe pagina de Facebook, prezentând un calcul realizat pentru un salariu brut de 10.000 de lei.

Liberalii explică faptul că la cota unică se plăteşte acelaşi impozit (10% în prezent), indiferent de cât se câştigă.

”De peste 20 de ani, acest sistem de impozitare funcţionează foarte simplu: e eficient, uşor de înţeles şi echitabil pentru toţi! Tu ce alegi? Unii vor impozit progresiv, noi nu! PNL şi TNL susţin cu tărie cota unică”, au mai transmis liberalii.

Tineretul Naţional Liberal (TNL) a anunţat, în 27 iulie, că a dat startul unei campanii de promovare şi informare intitulată “Susţinem cota unică, spunem «nu» impozitului progresiv”, prin care prezintă avantajele numeroase ale cotei unice de impozitare, în contrast cu dezavantajele introducerii impozitului progresiv.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: