România a finalizat cu succes evaluarea în cadrul Comitetului OCDE pentru construcţii navale

Sursă foto: Facebook / Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

Comitetul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) pentru construcţii navale a adoptat, pe 5 august, prin procedură scrisă, Avizul Formal privind evaluarea ţării noastre, a anunţat miercuri Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului pe pagina sa de Facebook.

„Comitetul OCDE pentru construcţii navale a adoptat Avizul Formal (Formal Opinion) privind evaluarea ţării noastre, confirmând, astfel, alinierea politicilor naţionale la standardele uneia dintre cele mai relevante organizaţii internaţionale în domeniu. Criteriile se referă, spre exemplu, la implementarea de strategii pentru promovarea unei creşteri sustenabile, la existenţa unor condiţii de piaţă competitivă sau transparenţă”, se menţionează în postarea de pe reţeaua de socializare.

Evaluarea României în cadrul Comitetului OCDE pentru construcţii navale a avut loc pe 9 aprilie, la Paris. În urma prestaţiei foarte bune a delegaţiei ţării noastre şi a găzduirii de către MEAT, în toamna anului trecut, a unei misiuni pentru această componentă, partea română a fost informată, prin intermediul unor scrisori oficiale, asupra deciziei de finalizare a procesului.

Ulterior, în data de 5 august, a fost adoptat, prin procedură scrisă, Avizul Formal, document care atestă evaluarea pozitivă a României în acest Comitet şi marchează, totodată, încheierea cu succes a acestei etape din Foaia de Parcurs către aderarea la OCDE.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: