SONDAJ Harris obţine sprijin în rândul alegătorilor de culoare, Trump creşte uşor în rândul alegătorilor albi

Sursa foto: Pixabay

Candidata democrată la alegerile prezidenţiale din SUA Kamala Harris reuşeşte să atragă mai mult sprijin din partea alegătorilor de culoare decât a făcut-o preşedintele Joe Biden cât a fost în cursă în acest an, în timp ce sprijinul republicanului Donald Trump în rândul alegătorilor albi a crescut uşor în ultimele luni, potrivit unei analize a sondajelor Reuters/Ipsos.

Analiza, care a examinat peste 10.000 de răspunsuri din şapte sondaje Reuters/Ipsos efectuate la nivel naţional începând cu luna mai, indică puncte forte, dar şi vulnerabilităţi semnificative pentru Kamala Harris, vicepreşedintele SUA care a preluat campania lui Biden atunci când preşedintele a renunţat, la 21 iulie, să mai candideze pentru realegere. Harris ar fi prima femeie de culoare aleasă preşedinte, precum şi prima americancă de origine asiatică, dacă l-ar învinge pe Trump în alegerile din 5 noiembrie.

Aproximativ 70% dintre alegătorii de culoare intervievaţi în iulie au ales-o pe Harris în locul lui Trump într-un scrutin ipotetic, faţă de 59% care l-au susţinut pe Biden în sondajele din mai şi iunie. Ponderea votului persoanelor de culoare în favoarea lui Trump a crescut uşor la 12% în iulie, de la 9% în mai şi iunie. Între timp, Trump beneficiază de un sprijin sporit din partea alegătorilor albi. Aproximativ 50% l-au ales pe Trump în sondajele din iulie, faţă de 46% în mai şi iunie. Harris a fost susţinută de 38% dintre alegătorii albi în iulie, faţă de 36% în mai şi iunie.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: