VIDEO Victor Negrescu, vicepreședinte al PE: „Puțini români au ocupat o astfel de demnitate”

sursa: facebook

Invitat în platoul emisiunii Puterea Știrilor, europarlamentarul PSD Victor Negrescu, ales în în funcția de vicepreședinte al Parlamentului European, spune care sunt atribuțiile pe care le are în acest mandat, dar vorbește și despre schimbările pe care dorește să le aducă. O primă schimbare pe care și-a propus-o este ca Parlamentul European să devină mult mai transparent și deschis față de cetățeni, asigurându-le o platformă de comunicare directă cu reprezentanții lor.

„Este o onoare pentru mine să fiu în viitorul birou al Parlamentului European, să ocup această funcție importantă de vicepreședinte. Au fost puțini români care de-a lungul timpului au ocupat o astfel de demnitate și să obțin un număr de voturi atât de important, aproape 400 de voturi și să fiu în postura aceasta de a putea să mă lupt pentru interesele României unde contează. Cum biroul Parlamentului European influențează agenda legislativă, influențează modul în care funcționează Parlamentul European și eu îmi doresc, pe de-o parte, ca Parlamentul European să devină mult mai transparent, mult mai deschis către oameni, adică să informăm cetățenii despre ce se întâmplă, despre importanța dezbaterilor și să le asigurăm și lor o platformă de comunicare mai directă cu noi. Mi-aș dori ca agenda legislativă să fie mai degrabă raportată la ceea ce ne spun oamenii și pe stradă, componenta economică, nivel de trai, decât să votăm tot felul de rezoluții sau să discutăm subiecte care nu sunt de interes major pentru cetățeni. Și mi-aș dori să mă asigur că și interesele României sunt apărate cum trebuie de Parlamentul European”, declară Victor Negrescu.

De asemenea, Victor Negrescu a solicitat deja președintei Parlamentului să gestioneze relația cu Curtea de Justiție a Uniunii Europene în vederea aderării României la spațiul Schengen.

„Am cerut Președintei Parlamentului European să gestionez relația cu Curtea de Justiție a Unii Europene pentru că avem subiectul Schengen. De aceea am cerut în conversația pe care am avut-o cu domnia sa ca Parlamentul European să fie pregătit să atace dacă aderarea României la spatul Schengen nu se întâmplă așa cum ar trebui în toamna acestui an. De aceea am vorbit despre nevoia ca românii să fie reprezentați corespunzător în această instituție și vă reamintesc că în mandatul precedent, doar după ce am devenit chestor și am ridicat acest subiect, am reușit să avem un român director în Parlamentul European. Până să devin chestor toți se făceau că uită că reprezentarea geografică a României nu este respectată pentru funcțiile de conducere. Cred că putem avea un impact pozitiv pentru țara noastră din această postură”,  spune Victor Negrescu.

În noul mandat, Victor Negrescu va continua să fie activ în diverse comisii cum ar fi Comisia pentru Bugete, Comisia Juridică și Subcomisia pentru Sănătate. Negrescu își propune să aducă un impact pozitiv pentru România din noua sa postură.

„Voi continua în Comisia pentru Bugete din Parlamentul European unde sunt negociatorul șef a legislativului european privind bugetul de anul viitor și aici sunt dificultăți pentru că realitatea este că nu mai avem suficienți bani pentru nevoile pe care le avem la momentul actual în Europa și trebuie să găsim soluții. Voi fi membru în Comisia Juridică pentru că toate deciziile de reglementare trec prin această Comisie Juridică și de asemenea fac parte din subcomisia pentru Sănătate pentru că din discuțiile pe care le-am avut cu oamenii, sănătatea a fost o prioritate pentru ei și este unul dintre motivele pentru care fac politică și îmi doresc acolo să milităm pentru un nou drept european, dreptul pacientului, dreptul ca toți pacienții europeni să aibă acces la servicii medicale de calitate fără să existe aceste diferențe mult prea mari între statele mele”, a explicat Negrescu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: