VIDEO O nouă problemă ar putea afecta aderarea României la Schengen. Ce spune Victor Negrescu

Sursa foto- x

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor că România are șanse reale de a adera la spațiul Schengen terestru până la sfârșitul acestui an. El a subliniat că după alegerile din Austria va exista o fereastră de oportunitate pe care România și partenerii săi europeni trebuie să o valorifice.

„Eu zic că există aceste șanse ca România să intre în spațiul Schengen până la finalul anului. După alegerile din Austria va exista o fereastră de oportunitate pe care toți o fructificăm cu sprijinul Comisiei Europene. Premierul României a cerut tuturor partenerilor noștri să ne sprijine în acest demers.

Rămânem constanți, dar nu ține doar de România. România și-a făcut temele mai mult decât atât am reușit aderarea la spațiul Schengen pe cale aeriană și maritimă fără probleme și am implementat și proiecte pilot împreună cu Comisia Europeană finanțați din banii europeni care astăzi plasează România în leadership european în materie de protecție a frontierelor”, spune Negrescu.

Victor Negrescu a menționat că o nouă problemă ar putea afecta aderarea României la Schengen, și anume situația generată de guvernul din Ungaria. Acesta este bănuit că ar fi facilitat accesul unor persoane venite din Federația Rusă, unele dintre ele fiind interzise în spațiul european.

„Avem însă, din nefericire, o nouă problemă ce nu ține de țara noastră, problemele generate de guvernul din Ungaria care este bănuit de facilitarea accesului în spațiul Schengen a unor persoane venite din Federația Rusă, unele persoane se pare că ar fi fost interzise pe spațiul european. Sunt voci care ridică problema suspendării accesului Ungariei la Schengen și dacă acest lucru se întâmplă, riscăm să avem dificultăți. Dacă nu se întâmplă, atunci putem să profităm de contextul acesta și undeva în toamnă să împingem înainte spre un nou posibil vot și eu cred că există premise pentru a putea să obținem un vot pozitiv dacă toți partenerii noștri își vor respecta angajamentele și se vor implica alături de noi”, explică europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: