VIDEO Victor Negrescu, despre intenția PNL de a forma o guvernare de dreapta: Ar fi o abordare greșită

Victor Negrescu / Inquam Photos / George Călin
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu spune că „ar fi o abordare greșită”, acesta referindu-se la declarația liderului PNL, Nicolae Ciucă, cu privire la intenţia unei guvernări de dreapta după alegerile parlamentare.

„Noi ne respectăm partenerii de coaliție. Cred că am reușit să oferim o guvernare stabilă României. Premierul României a spus foarte clar public că are o relație bună cu miniștrii PNL și că, până în momentul actual, au reușit să depășească aceste tensiuni politice atunci când a fost vorba de actul guvernamental.

Una este guvernarea, când vorbim de politică vorbim de altceva. Când vorbim de guvernare trebuie să asigurăm în continuare această stabilitate. Eu sper sincer că nimeni de la PNL nu se gândește să iasă de la guvernare sau să creeze probleme în actul guvernamental.

Cred că ar fi o abordare greșită. De altfel, și aceste comunicări publice privind intenția lor de a forma o guvernare de dreapta, cred că aceste mesaje aduc deservicii României și stabilității pe care o oferă România la nivel european și la nivel regional. Eu știu că liderii PNL erau mândri de stabilitatea aceasta pe care am oferit-o României și cred că ar trebui să susțină în continuare”, a declarat Negrescu.

Negrescu a recunoscut că, pe măsură ce alegerile se apropie, agitația politică crește. Totuși, el spune că PSD a câștigat alegerile locale și și-a extins baza electorală, menționând câștigurile din județele Timiș, Suceava și Prahova. Acest succes electoral arată că o guvernare de dreapta este o idee nerealistă și că partidele de coaliție trebuie să respecte democrația și rezultatele alegerilor, spune Negrescu.

„Acum, la nivel politic, da, ne apropiem de alegeri. Este normal să apară agitație. Partidul Social-Democrat a câștigat alegerile locale, a dovedit că este capabil să-și depășească bazinul electorat tradițional.

Am câștigat în niște puncte cheie, fie că vorbim de Timiș, fie că vorbim de Suceava, fie că vorbim de Prahova. Și, da, poate partenerii noștri de coaliție care au pierdut, câteva consilii județene au pierdut mai multe primării sunt un pic frustrați, dar ăsta e jocul politic.

Am mai format o guvernare de dreapta în trecut și am văzut performanțele guvernului PNL-USR. Am văzut foarte bine cât de mult au crescut prețurile pe zona de energie, cum a îndatorat România, pe ce s-au dus banii, anchetele penale care au rezultat ca urmare a acelei guvernări, tensiunile care existau la momentul respectiv. Nu credem că românii doresc lucrul acesta”, spune Negrescu.

Negrescu a criticat performanțele guvernării anterioare PNL-USR, amintind de creșterea prețurilor la energie și de tensiunile politice care au existat.

„Mai mult decât atât, aritmetica electorală dovedește că acest lucru este imposibil. Adică nici acum nu le este posibil să formeze o guvernare stabilă, dar dacă este să ne luăm după rezultatul alegerilor locale, este evident că nu au cum să formeze o majoritate. Adică e o himeră ideea aceasta. Și acum, dacă ar fi alegeri astăzi, suntem oarecum condamnați să continuăm această guvernare”, a declarat europarlamentarul.

Negrescu a evidențiat performanțele economice ale guvernării actuale, menționând creșterea salariului minim și a pensiilor. El a concluzionat că, dacă se păstrează calmul și cooperarea, guvernarea poate continua să fie performantă.

„Abordarea noastră este una mult mai serioasă, mai pragmatică. Asta, evident, nu înseamnă că împărtășim toate punctele de vedere cu partenerii liberali. Suntem un partid social-democrat, avem o identitate politică, avem valoare, avem obiective și proiecte politice care pot fi diferite de cele ale PNL.

Însă, credem că, în contextul actual, a războiului aflat la frontiera noastră, avem nevoie de stabilitate. Nu înseamnă că trebuie să nu mai zicem nimic, nici asta nu suntem de acord, dar trebuie să ne comportăm civilizați și să asigurăm acel minim de echilibru de care are nevoie România.

Cred că lucrurile funcționează. Cred că, dacă să ne uităm la anumiți indicatori economici, această guvernare este una care e performantă. Faptul că am crescut salariul minim pe economie, faptul că vor crește pensiile românilor și au crescut în trecut, sunt elemente care dovedesc că lucrurile au funcționat și pot funcționa în continuare dacă lumea este un pic mai calmă”,

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: