Ciolacu: Am aprobat actele investiţiei în baza COSR din Izvorani şi reluăm procedura de modernizare a bazinului Manoliu

Sursa foto: Marcel Ciolacu/facebook

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat la începutul şedinţei de Guvern de joi, mai multe măsuri în domeniul sportului, precum investiţii în baza COSR din Izvorani şi în modernizarea bazinului din Complexul ”Lia Manoliu”, precum şi faptul că, în ultimii doi ani, statul român a finalizat 200 de săli de sport, aproape 50 de baze sportive şi 16 bazine de înot, iar în derulare sunt alte 380 de obiective. De asemenea, a reafirmat că gimnastele Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu, clasate pe locurile 4 şi 5 în urma finalei la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris, în urma unor decizii controversate ale arbitrilor, vor primi aceleaşi premii ca şi sportivii medaliaţi. O altă decizie anunţată se referă la finaţarea de către stat a cluburilor sportive private.

”Profit de acest prilej să le mulţumesc din nou sportivilor olimpici pentru cele 8 medalii de până acum câştigate la Paris! Sperăm cu toţii să mai vină încă una! Acest Guvern trebuie să probeze prin fapte că le asigură sportivilor o infrastructură modernă şi condiţii optime pentru performanţă. Am aprobat toate actele investiţiei în baza COSR din Izvorani şi reluăm procedura de modernizare a bazinului din complexul Lia Manoliu, care vor fi gata la timp pentru următorul ciclu olimpic!”, a anunţat prim-ministrul.

El a susţinut că, în ultimii doi ani, statul român a finalizat 200 de săli de sport, aproape 50 de baze sportive şi 16 bazine de înot, iar în derulare sunt alte 380 de obiective pentru care Guvernul a alocat 1 miliard de euro!

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai transmis că Loteria Română a virat deja către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 1,5 milioane de lei, din campania Lozul TEAM Romania.

”Sunt banii cu care completăm fondul de premiere pentru medaliaţii olimpici şi aici includem, aşa cum am promis, şi pe cele două gimnaste, Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu! Ambele merită asta din plin!”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: