Cine e cel mai votat preşedinte de Consiliu Judeţean. Top 10 după numărul de voturi obţinute

Sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

Liberalul Ilie Bolojan este cel mai votat preşedinte de Consiliu Judeţean din România în urma alegerilor locale din iunie. Bolojan a obţinut peste 150.000 de voturi în judeţul Bihor, potrivit datelor consultate de News.ro. Pe locul secund s-a clasat social-democratul Cosmin Vasile, preşedintele CJ Dolj. În topul primilor 10 preşedinţi de Consilii Judeţene, clasaţi după numărul de voturi obţinute, şapte sunt reprezentaţi PSD şi trei PNL. Unul dintre liberali, Hubert Thuma, a fost candidat comun PSD-PNL pentru şefia CJ Ilfov, la fel şi social-democratul Alfred Simonis, candidat comun al coaliţiei de guvernare la Timiş. La polul opus, Horia Teodorescu (PSD) a fost candidatul care a câştigat un Consiliu Judeţean cu cel mai mic număr de voturi: doar 34.000.

Liberalul Ilie Bolojan a primit cele mai multe voturi dintre toţi candidaţii care s-au luptat pentru consiliile judeţene. Bolojan a câştigat al doilea mandat în fruntea judeţului Bihor cu 154.291 de voturi (57% din totalul voturilor exprimate). Ilie Bolojan a condus Oradea din postura de primar în perioada 2008-2020, apoi a trecut la şefia Consiliului Judeţean Bihor. Locul doi în clasamentul celor mai votaţi preşedinţi de Consilii Judeţene a fost ocupat de social-democratul Cosmin Vasile, care a câştigat al doilea mandat la Dolj cu 147.806 voturi (54%). Pe treapta a treia s-a clasat un alt lider PSD: Corneliu Ştefan, ales pentru a doua oară preşedinte al CJ Dâmboviţa cu 134.755 de voturi (58.77%).

În topul primilor 10 cei mai votaţi preşedinţi de Consilii Judeţene se regăsesc nu mai puţin de 7 lideri PSD şi trei liberali. Pe lângă Ilie Bolojan, PNL mai este reprezentat de preşedintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, aflat la mijlocul clasamentului, cu 131.578 de voturi. Însă Thuma n-a candidat doar cu susţinerea PNL în alegeri, el fiind sprijinit şi de PSD pentru şefia judeţului. Un alt liberal care a obţinut un număr mare de voturi la alegerile locale a fost Alin Tişe, care, în toamnă, va începe al patrulea mandat de preşedinte al CJ Cluj.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: