Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, audiat la DNA. Va fi pus sub acuzare într-un dosar penal

Robert Negoiță
Sursă foto: Robert Negoiță

Primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoiță, este audiat vineri la DNA. El va fi pus sub acuzare într-un dosar penal, fiind învinuit de abuz în funcție.

Negoiță a susținut ca „nu știe” de ce a fost chemat la DNA. El a fost întâmpinat cu „borfașule” de protestatarul Marian Tivilic „Ceaușescu”.

Robert Negoiță este acuzat că în perioada 2015 – 2021 ar fi aprobat emiterea  nelegală a unor documente necesare construirii și intabulării unui bloc din centrul Capitalei.

Procurorii DNA au facut, in 1 februarie 2023, 17 perchezitii in Bucuresti si Ilfov, intr-un dosar care vizeaza emiterea unor acte administrative de catre institutii ale statului. Una dintre descinderi a avut loc la Primaria Sector 3.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate celor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectul NEGOITA ROBERT SORIN, la data faptelor si in prezent primar al Sectorului 3 Bucuresti, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

In perioada 2015-2021, suspectul Negoita Robert Sorin, in calitatea mentionata mai sus, cu incalcarea prevederilor legale, ar fi aprobat emiterea presupus nelegala a unor documente necesare construirii si intabularii unei constructii (bloc) situate in zona centrala a municipiului Bucuresti.

Suspectului i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane”, a anunțat DNA anul trecut.

Negoiță, un apropiat al premierului Marcel Ciolacu, a fost ales recent președinte al PSD Sector 3.

Citește articolul integral AICI. 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: