Sindicalişti din sănătate: Toţi suntem muritori. Încercările de a ne prelungi viaţa pe cale medicală au ”efect secundar

Sursa foto: x

Reprezentanţi ai mai multor sindicate din sistemul sanitar reacţionează după ce Parchetul a făcut publice date cu privire la ancheta penală care vizează doi medici de la secţia ATI a Spitalului ”Sfântul Pantelimon” din Bucureşti. Aceştia îi critică pe magistraţi şi reclamă ”presiunea creată şi publicitatea excesivă şi părtinitoare”, susţinând că ”în cazul continuării unor astfel de presiuni, există riscul de amplificare a protestelor spontane din partea angajaţilor”. În contextul ieşirii publice legate de acuzaţiile penale privind decesul pacientului de 54 de ani de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”, sindicaliştii au şi un mesaj către populaţie: ”Toţi suntem muritori. Încercările de a ne prelungi viaţa pe cale medicală au un «efect secundar» pe care trebuie să-l înţelegem şi să-l acceptăm: majoritatea dintre noi decedăm în spitale”.

Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” reclamă, într-un comunicat transmis vineri, ”presiunea creată de publicitatea excesivă şi părtinitoare a cazurilor de la Spitalul Pantelimon Bucureşti asupra angajaţilor din secţiile ATI din toată ţara şi asupra tuturor profesioniştilor din sănătate”.

Liderii de sindicat îşi exprimă ”susţinerea şi solidaritatea cu toţi angajaţii din sănătate care acţionează onest şi de bună credinţă, simţindu-se nedreptăţiţi de imaginea publică nedreaptă pe care trebuie s-o suporte” şi îi critică pe magistraţi pentru că au făcut publice date din ancheta aflată în curs.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: