VIDEO Daniel Fenechiu: Nicolae Ciucă își dorește o dezbatere cu Marcel Ciolacu

sursa: Inquam

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a discutat în platoul emisiunii Puterea Știrilor despre viitorul politic al României. Acesta a declarat că Ciucă își dorește o dezbatere pe soluții reale la problemele actuale ale țării, având capacitatea de a prezenta rezultate concrete și soluții eficiente.

„Nicolae Ciucă este omul care își dorește o dezbatere, o dezbatere pe soluții la problemele care există. Nicolae Ciucă e un om care poate veni cu un asset de rezultate, de lucruri pe care le-a rezolvat, de soluții la problemele care există și de seriozitate. Dacă dezbaterea va fi serioasă, orice lider politic actual, aspirant la președinția României și când spun aici mă refer la oricine, inclusiv Geoană ș.a.m.d. vor avea o mare dificultate să discute cu Nicolae Ciucă pe problemele reale, dacă discutăm de golănii și așa mai departe, probabil că Nicolae Ciucă nu va intra în acest joc și ne va lăsa pe noi, cei care suntem în eșaloanele ulterioare ale partidului, să ieșim pe problemele de impact”, explică Fenechiu.

Fenechiu mai spune că Partidul Național Liberal nu intenționează să iasă de la guvernare, ci să continue aplicarea politicilor liberale care promovează competiția, antreprenoriatul și clasa de mijloc.

„Scopul Partidul Național Liberal nu este să iasă de la guvernare. Scopul nostru este să asigurăm contul de guvernare a României, să aplicăm politicile liberale. Și aici mă refer la competiție, la antreprenoriat, la clasa de mijloc, la taxe, la păstrarea cotei unice. Nicolae Ciucă n-a spus că ieșim de la guvernare, a spus că dacă românii vor guvernare de dreapta, mai energică, mai revoluționară, trebuie să dea votul partidelor de dreapta. Dacă după 1 decembrie facem socoteala și vedem că partidele de dreapta au peste 50% da, va fi un guvern de dreapta”, a declarat senatorul.

În contextul viitoarelor alegeri, Fenechiu a declarat că un scenariu cu Nicolae Ciucă președinte și Marcel Ciolacu premier este foarte posibil, dacă aceasta este voința electoratului.

„Scenariul Nicolae Ciucă președinte, Marcel Ciolacu premier e foarte posibil. Noi ne-am dorit să avem un guvern de dreapta PNL, partid de dreapta, de principiu, cu USR, poate cu UDMR. Dar asta spun românii. Dacă românii vor așa ceva, vor vota în așa manieră pe 1 decembrie. Dacă românii își vor dori în continuare un guvern care să asigure stabilitatea, probabil vom avea un Ciucă președinte și un prim-ministru poate de la PSD, poate va fi Ciolacu”, a explicat Daniel Fenechiu.

Fenechiu a subliniat importanța unității dreptei și a rolului esențial al PNL în această ecuație. El a insistat că, în campania electorală, partidul va trebui să explice clar alegătorilor valorile și politicile pe care le promovează, pentru ca aceștia să poată alege în cunoștință de cauză.

„Administrația Prezidențială e foarte importantă pentru un guvern de dreapta. Păi dacă românii vor vota partidele de dreapta, Nicolae Ciucă iese președinte și dreapta o să guverneze în România.
Dreapta unită nu a fost o dreaptă. A fost o contestare a unei realități. Nu există dreapta fără PNL. Problema se pune la modul că noi vom avea în campanie o problemă de a explica românilor care sunt principiile noastre, care sunt valorile noastre, care sunt policile noastre. Și cred că românii vor alege în cunoștință de cauză . Dacă stabilesc să avem un președinte și un guvern de dreapta, vom avea așa. Dacă stabiliți doar un președinte dreapta și un guvern de coaliție, vom avea ce stabilesc românii”,

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: