Nicoleta Pauliuc: Domnul Rafila nu are cum să mai continue în fruntea Ministerului Sănătății

Într-o postare recentă pe Facebook, senatoarea Nicoleta Pauliuc și-a exprimat nemulțumirea față de Alexandru Rafila, acuzându-l de inacțiune și neglijență în implementarea Planului Național de Prevenire și Combatere a Cancerului (PNCC). Criticile au continuat cu afirmația că ministrul Rafila „a uitat de atribuțiile sale” și se bucură prea mult de beneficiile funcției, ceea ce, în opinia senatoarei, ar trebui să ducă la demiterea sa.

„De mai bine de un an de zile, de când Alexandru Rafila n-a fost în stare și nici n-a vrut să promoveze normele de implementare ale Planului Național de Prevenire și Combatere a Cancerului #PNCC, susțin că lucrurile nu sunt în regulă la Ministerul Sănătății. Am purtat discuții cu Premierul Ciolacu în această circumstanță și i-am spus că Rafila îl minte.
Am mai spus public și că domnul Rafila nu are cum să mai continue în fruntea Ministerului Sănătății, pentru că, pur și simplu, îi plac prea mult beneficiile și privilegiile care vin odată cu funcția și a uitat de atribuții.
Spuneam aceste lucruri chiar când erau unii care se minunau că eu, membră a coaliției, îndrăznesc să mișc în front. E presa plină de aceste luări de poziție tranșante. Din păcate, am avut dreptate.
Oricâte glumițe cinice în momente tragice ar face Premierul Ciolacu despre cartea scrisă de președintele #PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, realitatea nu se schimbă: Alexandru Rafila trebuie demis.
Eu îl înțeleg pe șeful PSD că este supărat după ce domnul Rafila i-a stricat momentul în care voia să-și anunțe candidatura la prezidențiale, dar soluția stă doar în pixul domniei sale. Eu cred că am trecut de faza în care acoperim un scandal de asemenea proporții încercând să incendiem cu declarații politice agenda mass media.
Încă sper că domnul Prim-ministru va da dovadă de înțelepciune, va face ce e normal și ce trebuie, lăsând retorica politică pentru campanie. Există viață și după alegerile din noiembrie-decembrie”, a scris Nicoleta Pauliuc pe pagina sa de Facebook.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: