Colegiul Medicilor din România cere introducerea opiniei unui expert medical independent în anchetele de malpraxis

medic
Sursa foto: Freepik

Colegiul Medicilor din România (CMR) consideră că în noua lege a malpraxisului ar trebui introdusă opinia unui expert medical independent, ca fiind obligatorie şi nu opţională, în cadrul unei anchete. O astfel de propunere a fost înaintată Parlamentului României încă din toamna anului trecut, subliniază CMR.

”Colegiul Medicilor din România subliniază importanţa introducerii opiniei unui expert medical independent, specialist într-o anumită specialitate medicală, ca fiind obligatorie şi nu opţională, în cadrul unei anchete de malpraxis. Această necesitate a fost discutată în Parlamentul României, în contextul propunerii de modificare a Legii Malpraxis, formulată de Colegiul Medicilor din România în toamna anului trecut. Introducerea unui corp de experţi independenţi, medici, este esenţială din mai multe motive”, a transmis Colegiul Medicilor din România, vineri seară.

Motivele ţin de rigoarea ştiinţifică şi medicală, dar şi de necesitatea unei viziuni integrate.
”Rigoarea ştiinţifică şi medicală: Experţii medicali au o pregătire şi experienţă unice, în gestionarea cazurilor din specialitatea lor medicală. Opinia lor este indispensabilă pentru luarea unor decizii informate şi corecte. Prin includerea obligatorie a opiniei specialiştilor în cadrul unei anchete de malpraxis, se asigură un echilibru necesar în analizarea modului în care au fost respectate cele mai înalte standarde medicale. În prezent, exclusiv un medic legist poate emite o opinie medicală obligatorie pentru justiţie. Medicii legişti nu au competenţele necesare pentru a se putea pronunţa pe toate actele medicale, din toate specialităţile medicale. Necesitatea unei viziuni integrate: Introducerea obligatorie a opiniei specialiştilor facilitează o abordare şi interpretare multidisciplinare a cazurilor complexe, cum sunt cele în care există o suspiciune de malpraxis”, mai precizează Colegiul Medicilor din România.
Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: