Buşoi: E nevoie de revizuirea regulilor privind bolnavul în stare critică. Guvernul trebuie să acționeze urgent

Cristian Buşoi
Sursa foto: Cristian Buşoi

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi notează, în contextul situaţiei de la Spitalul Sf. Pantelimon, că este nevoie urgentă de revizuirea regulilor privind managementul bolnavului aflat în stare critică, precum și de adoptarea unei legislații inspirate din alte modele europene privind deconectarea bolnavilor pentru care nu mai există nicio șansă. Partidul National Liberal are specialiști cu experiență și expertiză în domeniu pentru a genera soluțiile necesare, dar responsabilitatea cea mai mare este la nivelul Guvernului, care trebuie să acționeze urgent, precizează Buşoi.

“Situația de la Spitalul Sf. Pantelimon a generat o emoție puternică în societate, o emoție la care trebuie răspuns cu responsabilitate și competență. Românii vor un sistem medical mai eficient, mai uman și mai corect, care să le protejeze viața și demnitatea, nu glume și exerciții de PR.

Este nevoie urgentă de revizuirea regulilor privind managementul bolnavului aflat în stare critică, precum și de adoptarea unei legislații inspirate din alte modele europene privind deconectarea bolnavilor pentru care nu mai există nicio șansă. Aceasta NU este o decizie care să fie luată de unul sau doi medici de gardă, ci de o comisie medicală, cu reguli clare și, obligatoriu, cu acordul familiei”, menţionează Cristian Buşoi în social media.

E drept că s-au făcut multe investiții majore în secțiile de ATI, dar chiar și așa în marile orașe universitare încă avem deficit de paturi și de personal, precizează el.

“Avem nevoie urgent de un plan de acțiune pentru remedierea acestei probleme. Partidul National Liberal are specialiști cu experiență și expertiză în domeniu pentru a genera soluțiile necesare, dar responsabilitatea cea mai mare este la nivelul Guvernului, care trebuie să acționeze urgent!”, a conchis Buşoi.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: