Preşedintele CJ Suceava: Îmi doresc ca Ciolacu să fie candidatul PSD la prezidenţiale, dar nu e decizia mea

Sursă foto: Marcel Ciolacu

Gheorghe Şoldan, preşedintele ales al CJ Suceava, susţine că nu e târziu ca PSD să-şi anunţe candidatul la prezidenţiale abia la finalul lunii august. ”Uneori, noi am avut candidat la prezidenţiale cu trei ani înainte şi am pierdut alegerile”, aminteşte Şoldan, care şi-ar dori ca Marcel Ciolacu să fie candidatul partidului la scrutinul prezidenţial. Preşedintele CJ Suceava nu e îngrijorat că Mircea Geoană poate rupe din voturile PSD în cursa pentru Cotroceni. ”Cu tot respectul pentru cariera dumnealui, dar în momentul de faţă nu trebuie să ne uităm ce fac adversarii”, a îndemnat Gheorghe Şoldan.

Deputatul PSD Gheorghe Şoldan, ales preşedinte al Cj Suceava la alegerile locale, a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, de ce se fereşte să spună că Marcel Ciolacu va candida la alegerile prezidenţiale.
”Corect este să aşteptăm Congresul de pe 24 august. Asta a cerut şi preşedintele partidului. Sincer, îmi doresc să fie Marcel Ciolacu candidat la prezidenţiale, dar nu e decizia mea, e decizia dumnealui. Nu e o decizie proastă că anunţăm candidatul la prezidenţiale la finalul lunii august, cum au spus unii. Uneori, noi am avut candidat la prezidenţiale cu trei ani înainte şi am pierdut alegerile. Nu mi se pare târziu. PSD este un partid cu foarte mulţi membri. În momentul în care se va decide candidatul, ne vom alinia toţi în spatele lui şi vom face campanie pentru PSD”, a spus Gheorghe Şoldan.
Întrebat dacă PSD e pregătit să piardă din nou alegerile prezidenţiale, Şoldan a răspuns: „Sunt pregătit să câştig. La Suceava vom câştiga alegerile prezidenţiale şi îmi doresc ca România să aibă un preşedinte social-democrat după 20 de ani. Am văzut ce înseamnă un preşedinte de dreapta”.
Noul preşedinte al CJ Suceava a mai fost întrebat de unde va aduna PSD voturi pentru a reuşi să se impună în finala prezidenţială.
”La fel mă întrebau şi pe mine, de unde o să adun voturi ca să-l bat pe Gheorghe Flutur. Cu o campanie foarte bună, cu un program foarte bun, cu o echipă de specialişti vom câştiga alegerile din acest an. E momentul nostru. E momentul în care preşedintele României trebuie să fie un social-democrat”, a spus liderul local PSD.
Gheorghe Şoldan a vorbit şi despre posibila candidatură a lui Mircea Geoană din postura de independent.
”Nu mă sperie absolut deloc. Cu tot respectul pentru cariera dumnealui, dar în momentul de faţă nu trebuie să ne uităm ce fac adversarii.Trebuie să ieşim în faţă cu o campanie foarte bună şi cu un plan foarte bun. Mi-aş dori ca în acest an să nu mai fie vot negativ. Mi-aş dori un preşedinte ales pe vot pozitiv”, a conchis Gheorghe Şoldan.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: