Incendiu la centrala nucleară Zaporojie. Forțele ruse au aprins un foc în incintă, acuză Kievul

Sursa foto: Pexels

Incendiu la centrala nucleară Zaporojie. Forțele ruse care ocupă cea mai mare centrală nucleară din Europa au aprins un foc în incintă, acuză Kievul, subliniind că Moscova șantajează astfel nu doar Ucraina, ci și Europa și întreaga lume.

Indicatorii de radiații au valori normale„, a transmis președintele Volodimir Zelenski, care a atras însă atenția asupra incidentului pe contul său de Telegram.

Imaginile postate arătau fum gros ieșind din interiorul unuia dintre turnurile de răcire ale centralei. Un oficial local din orașul ucrainean Nikopol a declarat că, potrivit unor informații neoficiale, rușii au dat foc unui număr mare de anvelope în acest turn de răcire.

Experții Națiunilor Unite, care monitorizează situația, au confirmat că s-a semnalat fum negru în partea de nord a centralei, în urma mai multor explozii care au avut loc ieri.

Guvernatorul instalat de Rusia a acuzat că sistemele de răcire ar fi fost bombardate de forțele armate ucrainene.

Focarul principal a fost stins, a anunțat în această dimineață compania rusă Rosatom, care a confirmat că unul dintre turnurile de răcire ale centralei a fost afectat. La fel și mai multe echipamente.

Potrivit mai multor reprezentanți ai serviciilor locale de urgență, turnul nu era funcțional, transmite agenția TASS.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: