Suma totală enormă pe care statul o va acorda câștigătorilor de medalii la Jocurile Olimpice

Sursa foto: Facebook/ Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Performanțele sportivilor noștri la Jocurile Olimpice de vară vor fi premiate substanțial de statul român, prin intermediul COSR. 

În total, acesta va plăti 2,5 milioane de euro, la care se vor adăuga 60.000 de euro pentru Sabrina Voinea, depunctată pe nedrept la proba de sol și fără izbândă la TAS. La solicitarea premierului Marcel Ciolacu, aceasta va fi recompesată la nivelul câștigătorilor bronzului olimpic.

Cele mai mari sume le vor primi fetele de la canotaj care au câștigat aurul cu barca de 8+1 și argintul în altă probă. Simona Radiș, Ancuța Bodnar, Ioana Vârnceanu și Roxana Anghel vor fi recompensate cu câte 240.000 de euro. David Popovici va încasa 200.000 de euro grație medaliei de aur de la 200 m liber și celei de bronz de la 100 m liber.

Pe lângă banii de la stat, medaliaților le-au fost promise din partea Fundației Ion Țiriac câte o mașină electrică în valoare de 50.000 de euro și vor fi premiați și de cluburile de care aparțin. Cei 16 sportivi români are au urcat pe podiumul olimpic (unii dintre ei de două ori), îi vor face ”gaură” în buget lui Țiriac de 800.000 de euro.

Premiile acordate de COSR medaliaților

Aur: 140.000 de euro

Argint: 100.000 de euro

Bronz: 60.000 de euro

Medaliile românilor la JO 2024

AUR – David Popovici (înot, 200 metri liber)

AUR – Andrei Cornea și Marian Enache (canotaj, dublu vâsle masculin)

AUR – Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu (canotaj, feminin, 8+1)

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: