Falsul chirurg Matteo Politi solicită anularea condamnării cu închisoarea din România

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Veneția. Fugarul Matteo Politi, condamnat la trei ani și zece luni de închisoare pentru înșelăciune după ce s-a prezentat drept chirurg plastician, cere acum anularea pedepsei.

Falsul chirurg locuiește acum în veneția, acolo unde a ajuns după ce a reușit să fugă din țară, deși era cercetat penal. Italianul i-a înșelat pe pacienți pretinzând că este medic, pe colegii săi de breaslă afirmând că deține toate diplomele necesare și pe judecători asigurându-i că nu reprezintă un risc de evadare din țară.

Matteo Politi vrea anularea mandatului internațional de arestare

Falsul medic italian a depus o contestație la executare la Tribunalul București, cu primul termen de judecată stabilit pentru 18 august 2024. Obiectivul procesului este anularea mandatului european de arestare emis de autoritățile române în numele său. Matteo Politi a depus alte două cereri de revizuire, care sunt acum în recurs la Curtea de Apel București, programate pentru judecare pe 30 octombrie și 5 noiembrie 2024. Judecătoria Sectorului 1 le-a respins inițial, dar aceste hotărâri au fost contestate.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: