VIDEO Purtătorul de cuvânt al PNL, despre subvenţiile acordate partidelor parlamentare

Sursă foto: Ionuț Stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă, luni, că subvenţia de la buget acordată partidelor parlamentare, în contextul unui plan al reducerii cheltuielilor bugetare, ”poate fi şi ea diminuată”.

Ionuţ Stroe a fost întrebat, luni, dacă ar putea fi scăzut plafonul sumelor pe care partidele parlamentare le primesc de la buget.

”De ce nu? Subvenţia acordată partidelor poate fi şi ea diminuată. Din punctul nostru de vedere nu există… Eu cred că e păcat să vorbim doar despre anumite cheltuieli care sunt de interes pentru dumneavoastră, sau poate sunt vizibile. Haideţi să aşteptăm acel plan! Noi am fost cel mai transparent partid din punct de vedere al cheltuirii subvenţiei pe care o primim şi aşa vom fi şi de acum încolo”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuţ Stroe spune că în toate democraţiile partidele parlamentare primesc bani de la buget, el admiţând că sumele primite de aceste formaţiuni pot fi discutate.

”Finanţarea partidelor politice parlamentare este o chestiune care funcţionează în toate democraţiile, de foarte mulţi ani. Sumele, într-adevăr, le putem discuta. În schimb, principiul acesta este unul care ţine de funcţionarea anumitor procese democratice, ca activitatea partidelor să fie finanţată”, a adăugat Stroe.

Oficialul PNL a fost întrebat şi despre creşterea, în mod constant, a sumelor primite de partidele politice.

”Nu văd niciun fel de problemă să diminuăm aceste sume”, a afirmat Stroe, în acest context.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: