Apele Române anunţă că aproape 600 de localităţi sunt alimentate cu restricţii

Apele Române
Sursa foto: Apele Române / Facebook

Administraţia Naţională Apele Române anunţă, luni, că este monitorizată ăn continuare situaţia resurselor de apă şi precizează că în aproape 600 de localităţi sunt restricţii, iar mai multe sectoare ale Dunării au intrat în faza de atenţionare.

”În prezent, coeficientul de umplere în cele 40 de lacuri de acumulare (administrate de A.N. Apele Române alături de S.C. Hidroelectrica S.A.) este de 78,14%, în scădere faţă de săptămâna trecută când era de 78,59%. Volumul de apă în principalele lacuri este de cca 3,39 miliarde mc (în scădere faţă de 3,46 miliarde mc cât era la începutul lunii). Chiar dacă rezervele de apă sunt în scădere, asigurăm necesarul de apă brută pentru beneficiarii din sursa de apă de suprafaţă în regim centralizat. Estimăm că, pentru sfârşitul lunii august, în cele 40 principale lacuri de acumulare cu rol important în alimentarea cu apă pentru populaţie şi industrii şi producţia de energie electrică pentru Sistemul Energetic Naţional, un coeficient de umplere de cca. 75%”, anunţă, luni, Apele Române.

Specialiştii precizează că debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) este de 3000 mc/s urmând să ajungă în data de 12 august la valoarea de 2800 mc/s, fiind sub media multianuală a lunii august (4300 mc/s), conform prognozei Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Nivelul la mira de la Cernavodă este de 0,72 de metri. Menţionăm că mai avem 90 de cm până la aplicarea treptei I de restricţii în acest moment nefiind probleme de alimentare cu apă a Centralei de Cernavodă.

De aseemena, instituţia precizează că mai multe sectoare ale Dunării, aferente unui număr de 41 de localităţi, au intrat în faza de atenţionare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: