Nicolae Ciucă: Sportivii medaliați la Jocurile Olimpice ne-au adus aminte de ce am devenit politicieni

Sursa foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și liderul PNL, i-a felicitat, luni, pe sportivii români care au câştigat medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, mulţumindu-le pentru că au reuşit să inspire o ţară întreagă şi să-i facă pe politicieni să-şi amintească faptul că trebuie să ajute, să susţină şi să se pună la dispoziţia copiilor acestei ţări.

„S-au încheiat Jocurile Olimpice şi culorile albastru, galben şi roşu au fost prezente pe podiumuri în spatele celei mai valoroase delegaţii româneşti din ultimii 16 ani. David Popovici, Andrei Cornea, Marian Enache, Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu, Roxana Anghel, Gianina van Groningen, Ionela Cozmiuc, Mihaela Cambei şi Ana Maria Bărbosu, mă înclin în faţa efortului şi muncii dumneavoastră şi vă mulţumesc. Să auzi ‘Deşteaptă-te, române!’ la Paris Defense Arena şi în afara stadionului pentru sporturi nautice Vaires-sur-Marne, să auzi strigăte de bucurie în cartierele româneşti la fiecare cursă sau probă terminată şi câştigată, să auzi copii spunând ‘vreau să respir ca David Popovici’ este un vis pe care generaţia mea l-a avut pentru generaţia voastră. Vis pe care aţi reuşit să îl transformaţi în realitate. Aţi concurat cu ambiţie şi forţă şi aţi câştigat cu eleganţă şi graţie”, a scris Ciucă, într-o postare pe Facebook, citată de Agerpres.

El a precizat că textul nu se vrea a fi o băgare în poză peste aceşti mari sportivi.

„Ci doar un umil ‘mulţumesc’ către cei care au reuşit să inspire o ţară întreagă şi să ne facă pe noi, clasa politică, să ne aducem aminte de ce am devenit politicieni: să ajutăm, să susţinem şi să ne punem la dispoziţia copiilor acestei ţări. Fie că vor să facă performanţă în sport, matematică, arhitectură, robotică, şah, medicină etc, tinerii au nevoie în primul rând ca noi, politicienii, să le punem la dispoziţie resurse, infrastructură şi profesionişti capabili să aducă la suprafaţă tot ceea ce este mai valoros într-un copil cu har”, a susţinut liderul PNL.

E nevoie atât de investiţii în bazine, stadioane, antrenori, dar şi de recompensarea copiilor care fac performanţă, în orice domeniu, prin diverse programe, a subliniat Ciucă.

„Nu ştim câţi copii merituoşi a pierdut România pe parcursul acestor 35 de ani, din cauza lipsei de interes în ceea ce priveşte performanţa. Poate că acela care ar fi putut găsi tratamentul împotriva cancerului face cu totul altceva. De ce? Din cauza lipsurilor care nu i-au permis mutarea din mediul rural într-un oraş mare, la o Facultate de Medicină. De ce? Pentru că nu a fost nimeni acolo să îl vadă, să îl aprecieze, să îl încurajeze şi să îl susţină. Pentru că nişte campioni şi-au sacrificat copilăria pentru a ne face pe noi, românii, să ne simţim inspiraţi şi valoroşi prin asociere, trebuie să schimbăm sistemul din temelii. Nu doar să investim în bazine, stadioane, antrenori, dar să recompensăm copiii care fac performanţă, în orice domeniu, prin diverse programe menite să le menţină interesul, bucuria şi de a face sacrificiul mai suportabil”, a mai scris Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a subliniat că, pe termen lung, investiţia în sport înseamnă de fapt o investiţie în sănătatea publică, deoarece vom avea o generaţie mai fericită şi mai viguroasă din punct de vedere fizic şi mental.

„Ştiu că au promis şi înainte că se vor ocupa de sport, ştiu că cel mai utilizat cuvânt al unui politician este ‘promit’. Dar eu nu sunt politician de meserie şi nu promit. Eu sunt militar de carieră, ştiu ce înseamnă să te trezeşti la patru dimineaţa în fiecare zi, ştiu ce înseamnă efortul susţinut, disciplina, tenacitatea şi durerea. Durerea de a-ţi depăşi limitele şi de a mai putea un pic chiar şi atunci când nu mai poţi deloc. Dacă România îşi va menţine cursul stabil către pace – iar alături de mine acest lucru este o certitudine – atunci nimic nu mă va împiedica să sprijin, cu toate prerogativele funcţiei, performanţa. Am ascultat şi am înţeles de ce au nevoie sportivii şi toţi copiii care luptă pentru a se autodepăşi. De aceea, voi avea nevoie de ajutorul campionilor, căci din decembrie mă voi consulta cu ei în orice decizie majoră menită să schimbe parcursul anevoios către victorie, într-unul mai lin şi mai uşor. Putem face multe împreună, important e să vrem, nu să promitem. Încă o dată, felicitări delegaţiei României! Nu suntem mândri că suntem români pe spatele acestor copii, suntem mândri că suntem contemporani cu asemenea români, care ne aduc aminte că avem o ţară care trebuie să investească absolut tot în generaţia următoare!”, a scris Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: