Angajatorii pot oferi angajaţilor tichete de activităţi casnice. Condiţiile în care se acordă

Sursă foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a publicat un proiect de ordin prin care se propune modelul de contract pe care angajatorii îl pot încheia cu agenţiile de ocupare a forţei de muncă pentru achiziţia de tichete de activităţi casnice. Tichetele, în valoare de 15 lei, pot fi folosite pentru plata celor care ajută în gospodărie sau la activităţi casnice.

”Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a publicat în transparenţă decizională un proiect de Ordin al ministrului Simona Bucura Oprescu prin care se propune modelul de contract pe care angajatorii îl pot încheia cu agenţiile de ocupare a forţei de muncă pentru achiziţia de tichete de activităţi casnice. Aceste tichete pot fi oferite angajaţilor ca beneficiu extrasalarial şi pot fi folosite de aceştia pentru a plăti persoanele care îi ajută în gospodărie cu diverse activităţi casnice”, anunţă, luni, Ministerul Muncii.

Conform proiectului de ordin, angajatorii vor trebui să încheie o convenţie cu agenţia de ocupare a forţei de muncă din zona lor, iar în baza acestui document vor putea achiziţiona un număr de tichete casnice în format electronic sau pe suport de hârtie.
Valoarea nominală a unui tichet este de 15 lei.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: