În timp ce se pregătește să atace Israelul, Iranul își expune noile drone cu rază lungă de acţiune la Moscova

Sursa foto: X

Iranul şi-a prezentat dronele cu rază lungă de acţiune Mohajer-10 la o expoziţie de apărare din Rusia, a anunţat luni agenţia de presă oficială a Iranului, Irna, potrivit Reuters.

Oficialii americani au acuzat Iranul că a trimis drone Rusiei – inclusiv predecesoarea Mohajer-10, Mohajer-6 – pe care Moscova le-a folosit în invazia sa în Ucraina. Teheranul a negat însă.

Un aparat mai avansat, relatează Irna, a fost expus la Forumul tehnico-militar internaţional Army 2024, un eveniment care se desfăşoară de luni până miercuri în parcul Patriot din afara capitalei ruse, potrivit Agerpres.

În acest timp, asupra Orientului Mijlociu planează spectrul ameninţării Iranului cu represalii împotriva Israelului, după uciderea liderului politic al grupării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, la Teheran, pe 31 iulie.

Iranul a dezvăluit detalii despre sistemul Mohajer-10 în luna august a anului trecut, afirmând că are o rază de acţiune şi o durată de zbor îmbunătăţite şi că poate transporta o sarcină utilă mai mare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: