Medic: Bolnavii nu mai vor să se interneze la Sf. Pantelimon. „Din prima întreabă: o să am nevoie de noradrenalină?”

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Scandalul de la Spitalul Pantelimon are efecte în rândul pacienților. Medicii de la urgență spun că bolnavii refuză să se interneze acolo și îi întreabă dacă o să le administreze noradrenalină. Fiorela Mitoiu, medic în UPU și purtătorul de cuvânt al spitalului, a povestit pentru Digi24 cu ce se confruntă acum în spital.

„Pur și simplu refuză internarea. din prima întreabă: o să am nevoie de noradrenalină? Indiferent pentru ce propblema au venit. Spun: nu vreau să rămân aici, am văzut la tv ce se întâmplă”, spune ea.

„Avem confirmare și din partea colegilor de pe ambulanță, atât SABIF , cât și SMURD, care ne spun că în pacienții refuză transportul când le spun că merg la spitalul nostru. Au devenit mai suspicioși din aboslut orice, ne trezim a fi sunați în secție și în triaj și amenințați, înjurați”, adaugă medicul.

Între timp, au apărut noi informații șocante din dosarul doctorițelor de la Spitalul Pantelimon. Mărturii din ancheta penală arată că exista, în paralel cu medicii care micșorau dozele de noradrenalină, o rețea de asistenți care suplimenta medicamentele direct în perfuzie ca să-i salveze pe pacienți. Asistenții care au dat declarații la parchet povestesc despre cinismul medicilor arestați care, în unele cazuri, rămâneau lângă patul pacientului căruia îi reduseseră doza până se asigurau că acesta a intrat în stop cardiorespirator.

„Inculpata, după ce făcea aceste modificări, venea periodic să controleze starea pacientului, să vadă dacă acesta a decedat”, este mărturia unei asistente de la Sf. Pantelimon, care se regăsește în referatul procurorilor pentru arestarea preventivă a celor două doctorițe.

În referat se mai arată că „inculpata a intrat pe salonul asistentului, a inspectat toți pacienții, iar martorul a văzut-o când a încărcat o seringă de 50 ml numai cu ser fiziologic, apoi a venit lângă patul pacientului unde se afla martorul și l-a dat pe martor la o parte, a scos seringa în care mai era noradrenalină și a înlocuit-o cu cea care conținea numai ser fiziologic”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: