Polonia vrea postul de comisar european pentru buget

Sursă foto: wyborcza.pl

Guvernul polonez l-a ales pe Piotr Serafin, şeful Reprezentanţei Permanente a Poloniei pe lângă UE, drept candidatul său pentru viitoarea Comisie Europeană şi vizează portofoliul de comisar european pentru buget, a anunţat marţi premierul Donald Tusk, relatează Reuters.

Polonia încearcă să obţină o influenţă mai mare la Bruxelles sub guvernul proeuropean al lui Tusk, care a venit la putere în decembrie anul trecut, după opt ani de guvernare naţionalistă a partidului Lege şi Justiţie (PiS), marcată de numeroase conflicte cu UE pe tema standardelor democratice.

„Desigur, (decizia) este în mâinile preşedintei Comisiei, dar pare foarte probabil ca Polonia să obţină un portofoliu cheie, care ar fi bugetul european”, a declarat Tusk.

El a declarat că se va consulta în această săptămână şi cu preşedintele Andrzej Duda cu privire la propunerea guvernului pentru funcţia de comisar.

Piotr Serafin este unul dintre asociaţii de lungă durată ai lui Tusk, care a fost şef al cabinetului său atunci când acesta era preşedinte al Consiliului European.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: