Problema cea mare pentru Putin la Kursk: Primele consecințe ale atacului ucrainean asupra Rusiei

sursa: X

Acțiunea militară ucraineană din regiunea Kursk din Federația Rusă, care a început la 6 august, a fost o surpriză pentru Kremlin și continuă să reprezinte un șoc pentru publicul rus. Conducerea militară și civilă, precum și propaganda de stat, au încercat să-i deprecieze amploarea și s-o compare cu bătălia de la Kursk, cea mai mare bătălie de tancuri din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Propaganda s-a concentrat pe pierderile ucrainene suferite ca urmare a contraatacurilor rusești presupuse eficiente, dar nu a putut ascunde, totuși, modul haotic și ineficient de acțiune al autorităților.

Problema cea mai mare pentru Vladimir Putin este că a continuat să lanseze sloganuri despre faptul că „Ministerul Apărării trebuie să elibereze teritoriul, polițiștii de frontieră trebuie să asigure inviolabilitatea frontierei ruse, FSB și Rosgvardia trebuie să asigure instituirea regimului de acțiune antiteroristă la frontieră”, etc. Pentru publicul rus aceste mesaje nu mai sunt interesante.

Interesant este cum va spăla președintele Putin rușinea pe care i-a aplicat-o trupele ucrainene, care păreau la capătul puterilor iarna trecută. Pentru că se întâmplă prima dată în istoria Federației Ruse ca armata unei țări străine să fi intrat pe teritoriul Rusiei, iar acest lucru este greu de explicat unei populații care ține nespus de mult la prestigiul armatei lor.

În prezent, Kievul controlează 28 de așezări în regiunea Kursk, aproximativ 2 mii de oameni, a căror soartă este necunoscută. Cum nu există o linie clară a frontului în regiune, pentru ruși este dificilă determinarea locației trupelor ucrainene, conform guvernatorului regiunii Kursk, Alexey Smirnov, la o întâlnire cu Putin despre situația regiunilor de graniță.

Totodată, în primele 6 zile, 12 civili au fost uciși și 112 de persoane au fost rănite, inclusiv 10 copii. 180 de mii de locuitori ai regiunii sunt supuși evacuării, iar 121 de mii de oameni au plecat deja peste tot în țară. La toate acestea autoritățile ruse trebuie să găsească soluții mai eficiente decât un ordin privind plata ipotecilor și a împrumuturilor în regiunile Belgorod și Kursk.

În concluzie, ofensiva ucraineană pe teritoriul Rusiei este o victorie clară până acum, foarte bine pregătită, excelent executată, care i-a găsit total nepregătiți pe ruși. Întrebarea este dacă Kievul chiar intenționează să mențină un front în regiunea Kursk și dacă luptătorii ucraineni sunt capabili de menținerea unui front pe teritoriul rusesc pe termen lung, fiindcă obiectivul de a-i crea încă o mare problemă lui Putin a fost atins.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: