Germania doreşte să menţină controalele la frontieră pentru a combate imigraţia ilegală

Sursă foto: Nancy Faeser

Ministrul german de Interne, social-democrata Nancy Faeser, şi-a exprimat marţi dorinţa de a menţine controlul poliţienesc la graniţele cu Polonia, Cehia şi Elveţia, instituit în octombrie anul trecut ca instrument de combatere a imigraţiei ilegale, informează EFE.

„Din punctul meu de vedere, controalele la frontieră vor rămâne atât timp cât sunt necesare, adică după 15 decembrie, până când imigraţia ilegală va fi redusă în mod semnificativ, de aceea vom continua aşa până când noul sistem european de azil va avea efect”, a declarat presei Faeser în Gorlitz, cel mai estic oraş al Germaniei, situat la graniţa cu Polonia.

Controalele la frontiera cu Elveţia, Republica Cehă şi Polonia au, în prezent, termenul limită de 15 decembrie.

Ministrul german de Interne, care în această vară a declarat că nu mai doreşte controale după campionatul european de fotbal organizat de Germania, a reamintit că motivele pentru care a solicitat iniţial introducerea acesteia sunt încă valabile şi a invocat necesitatea de a „lupta mai dur împotriva traficului de persoane şi de a reduce imigraţia nereglementată care, după cum ştiţi, este în scădere”.

„Este o măsură care funcţionează”, a spus Nancy Faeser, adăugând că executivul „a avut multe succese în lupta împotriva traficului de persoane şi a imigraţiei ilegale” datorită, în parte, şi cooperării satisfăcătoare cu autorităţile de la Varşovia, Praga şi Basel.

Pentru a prelungi controalele la frontieră aplicate în prezent de autorităţile germane, Faeser are nevoie, în primul rând, de aprobarea coaliţiei guvernamentale şi, în al doilea rând, de validarea măsurilor executivului german de către Comisia Europeană.

În faţa reproşurile la adresa acestor controale, formulate într-o scrisoare deschisă către Comisia Europeană de către un grup de politicieni din partidul Verzilor, care face parte din coaliţia guvernamentală a cancelarului Scholz, Faeser a răspuns afirmând că aceste controale sunt, „deocamdată, necesare” şi vor fi „atât timp cât datele (privind migraţia) rămân la fel de ridicate ca acum”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: