METEO Încă o zi de caniculă. Temperaturile ajung la 40 de grade

Sursa foto: Pexels

Meteorologii avertizează că ziua de miercuri este caniculară, fiind emise avertizări cod galben şi cod portocaliu. În Banat, sudul Crişanei, sudul şi sud-vestul Olteniei şi sud-vestul Munteniei temperaturile ajung la 40 de grade.

Potrivit ANM, miercuri, este cod galben de caniculă în nordul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul, centrul şi sudul Munteniei.

Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade.

De asemenea, este cod portocaliu în Banat, sudul Crişanei, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei, unde va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

”Temperaturile maxime vor fi de 38…40 de grade. Minimele vor fi de 21…22 de grade, izolat de până la 24…25 de grade în Dealurile de Vest şi vor caracteriza o noapte tropicală”, anunţă ANM.

Şi joi va fi caniculă, fiind emise avertizări cod galben şi cod portocaliu.

”În Banat, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar minimele de 21…22 de grade, izolat de până la 25 de grade în Dealurile de Vest şi vor caracteriza o noapte tropicală”, arată ANM.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: