Bursele europene au închis marţi în creştere; apreciere a lirei sterline după date privind încetinirea creşterii

Sursa foto: Flickr

Bursele europene au închis marţi în creştere, în condiţiile în care participanţii de pe piaţă au monitorizat un nou lot de date economice în urma volatilităţii de săptămâna trecută, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în urcare cu 0,5%, bursele majore şi majoritatea sectoarelor fiind în teritoriu pozitiv.

Acţiunile din domeniul sănătăţii au crescut cu 1%, conducând creşterile, în ​​timp ce acţiunile din minerit au scăzut cu 0,5%.

Aceste creşteri au avut loc după ce bursele europene au închis luni cu o evoluţie mixtă, datele viitoare privind inflaţia din SUA şi Marea Britanie dominând atenţia investitorilor.

Datele privind salariile din Regatul Unit, publicate marţi de Oficiul Naţional de Statistică au arătat că salariile, excluzând bonusurile, au crescut cu 5,4% de la an la an în perioada aprilie-iunie – cea mai lentă creştere din ultimii doi ani.

Rata şomajului a scăzut la 4,2%, de la 4,4%, a spus ONS, în timp ce economiştii chestionaţi de Reuters se aşteptau la o creştere de 4,5%.

Jack Kennedy, economist senior la site-ul de locuri de muncă Indeed, a spus că cifrele arată că piaţa muncii a rămas ”destul de strânsă” şi că presiunile salariale s-au diminuat doar treptat, limitând nivelul de relaxare monetară pe care Banca Angliei îl poate oferi în acest an.

Datele privind inflaţia din Regatul Unit, care urmează să fie publicate miercuri, vor fi prima citire de când Banca Angliei a redus ratele dobânzilor cu 25 de puncte de bază.

După două luni la 2%, economiştii chestionaţi de Reuters se aşteaptă ca rata inflaţiei să fie mai mare, la 2,3%.

Lira sterlină s-a apreciat în urma datelor de pe piaţa muncii, tranzacţionându-se în creştere cu 0,4% faţă de dolarul american, la 1,2823 USD pe unitate.

Investitorii din întreaga lume vor analiza, de asemenea, cele mai recente date privind inflaţia din SUA, săptămâna aceasta, pentru a obţine o imagine mai bună a stării de sănătate a celei mai mari economii din lume.

Indicele german DAX a urcat cu 0,45%, CAC 40, al bursei din Franţa, cu 0,35%, iat FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,3%. Indicele italian FTSE MIB a avansat cu 0,24%, iat IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 0,73%.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: