ICI București colaborează cu Plug and Play pentru a consolida ecosistemul de inovare al României

foto: ici bucuresti

ICI București anunță semnarea unui memorandum de cooperare cu Plug and Play, propunându-și să consolideze astfel ecosistemul de inovare al României prin încurajarea colaborării între startup-uri, corporații, entități guvernamentale și investitori internaționali.

Prin acest parteneriat, ICI București își propune să valorifice rețeaua globală și expertiza Plug and Play, o platformă globală de inovare, cu o prezență în peste 40 de locații din întreaga lume, care conectează startup-uri cu investitori și corporații pentru a stimula progresul tehnologic. Memorandumul de înțelegere se va concentra pe a identifica, susține și extinde startup-urile românești din sectoare cheie, inclusiv fintech, healthtech, energie și sustenabilitate. Combinând cunoștințele și capacitatea de cercetare ale ICI București cu ecosistemul de parteneri corporativi și investitori Plug and Play, această cooperare urmărește să poziționeze România ca un hub pentru progresul tehnologic în Europa de Est.

„Colaborarea cu Plug and Play este o dovadă a angajamentului nostru de a promova ecosistemul digital al României”, a declarat Adrian Vevera, Director General al ICI București. „Împreună, vom crea oportunități pentru ca startup-urile românești să se dezvolte și să contribuie la peisajul tehnologic global.”

Parteneriatul se axează pe creșterea startup-urilor din IT, impulsionarea transformării digitale și promovarea unui mediu propice tehnologiilor emergente.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: