Șefa secției ATI de la Sf. Pantelimon, audiată în dosarul morților suspecte, câștigă, net, circa 4.000 de euro pe lună

sursa: Inquam

Șefa secției ATI de la spitalul Pantelimon, Florina Pompilian, audiată în dosarul morților suspecte, câștigă, net, circa 4.000 de euro pe lună, arată ultima ei declarație de avere.

Azi, un cetățean american a relatat la Antena 3 momentele de groază trăite la ATI Pantelimon. „Era un bătrân român care avea o pungă plină de sânge și urină și striga după asistenta de noapte: «Doamna, doamna! Aoleu!».

Ea (asistenta – n.r.) a venit şi a ţipat la el: taci din gură! A aprins luminile, astfel încât niciunul dintre pacienți să nu poată țipa și a închis ușa”, relatează cetățeanul american pentru Antena 3.

„Am vrut doar să-mi spun povestea, pentru că văd ce se întâmplă cu asistentele și medicii acum și ar fi trebuit să spun ceva cu ceva timp în urmă, dar avocatul cu care am vorbit a spus practic că este România, probele ar putea să dispară. Fiul meu este român, nu vreau ca el să ajungă vreodată într-o astfel de poziție la spitalul public de pediatrie”, a mai spus fostul pacient de la Pantelimon.

Șefa secției ATI de la Pantelimon câștigă 4.000 de euro pe lună

Potrivit defapt.ro, ea deținea, în 2019, o avere impresionantă – circa 180.000 de euro în conturi, două apartamente și cinci mașini – dar acestea au dispărut șiea declară acum doar o mașină, un Honda Jazz, și un apartament de 90 mp. Este posibil ca acesta să fie rezultatul separării ei de partenerul Dumitru Mihail, care în 2019 lucra la Comisia Europeană, unde câștigase 164.900 de euro, net, anual.

În anul fiscal 2023, medicul Florentina Pompilian a câștigat 226.000 de lei, net, anual, de la spitalul Malaxa și 22.747 de lei de la Pantelimon. În anul fiscal 2022 ea a declarat venituri salariale nete, anuale, de 250.693 de lei de la spitalul Malaxa.

Șefa secției de terapie intensivă de la Spitalul Pantelimon este audiată azi la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, după ce procurorii au extins ancheta în dosarul Pantelimon. Alte cinci morți suspecte vor fi verificate dacă au sau nu legătură cu acuzațiile de crimă cu premeditare formulate deja împotriva a doi medici.

În urmă cu o săptămână, Florina Pompilian anunţa că toţi medicii de la Secţia ATI vor demisiona din funcţie, lucru care nu s-a întâmplat după o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Tot atunci, Şefa Secţiei ATI a pus la îndoială ancheta demarată de procurori în acest caz şi le-a luat apărarea celor două doctoriţe arestate.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: