Procesul lui Vlad Pascu, amânat pentru că nu a fost gata expertiza

Sursa foto: Pixabay

Procesul lui Vlad Pascu de la Judecătoria Mangalia a fost amânat, pentru că rapoartele de expertiză în cazul a două persoane rănite în accidentul de la 2 Mai nu au fost finalizate. De asemenea, Pascu a cerut să fie înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu, iar avocatul său a afirmat că o măsură preventivă nu poate să dureze ani de zile, pentru că devine o pedeapsă.

Avocatul Gabriel Hozoiu, apărătorul uneia dintre familiile victimelor din accidentul de la 2 Mai, a declarat jurnaliştilor că procesul a fost amânat pe fond pentru că nu au fost gata rapoartele de expertiză. De asemenea, Vlad Pascu a cerut să fie judecat în arest la domiciliu.

”Astăzi, practic, s-a discutat în ceea îl priveşte exclusiv pe Pascu o cerere de schimbare a măsurii preventive. A urmărit să schimbe arestul preventiv cu arestul la domiciliu, iar pe fondul procesului a fost o amânare, întrucât lipsesc două rapoarte de expertiză prin care se determine cu exactitate ce vătămări au suferit Ionescu şi cealaltă persoană vătămată, domnul Coniac. (…) Argumentele sunt generale pentru inculpaţi. Ştim cu toţii că acestea nu cred că vin din inimă cred că sunt învăţări din partea avocaţilor. I se explică ce trebuie să spună, nu are de unde să cunoască el toate aspectele pe care le-a precizat în faţa instanţei, respectiv că urmează să ia o pedeapsă privativă de libertate, dar înainte îşi doreşte să îşi îmbrăţiseze părinţii şi aşa mai departe. (…) A spus că nu poate să urmeze toate cursurile pe care le urmăreşte sau să beneficieze de o consiliere psihiatrică şi psihologică aşa cum şi-ar dori, întrucât evenimentul respectiv l-ar fi marcat şi pe el. Sunt aspecte generale”, a afirmat avocatul Gabriel Hozoiu.

Întrebat dacă incoerenţa în exprimare a lui Vlad Pascu în sala de judecată ar putea fi pusă şi pe seama efectelor unui consum îndelungat de droguri, avocatul a răspuns: ”Nu sunt de specialitate, nu aş putea să emit o astfel de opinie. La fel de bine poate să fie rezultatul unei frecvenţe reduse a cursurilor şcolare din cauza drogurilor”.

Tatăl tinerei moarte în accidentul de la 2 Mai, a afirmat că îşi doreşte să fie anchetaţi şi poliţiştii care nu au luat măsuri împotriva lui Vlad Pascu înainte de producerea accidentului rutier.

”Eu am altă problemă, nu cu Pascu. De la domnul ministru Predoiu în jos, a zis că face curăţenie în judeţul Constanţa. Domnul Glugă şi-a depus dosarul pentru pensionare. A făcut lobby pe la MAE şi acum are imunitate, e consul. Ce se întâmplă în România asta cu pseudo-justiţia, cu pseudo-poliţia? Eu nu mai înţeleg nimic. Eu dacă aş face ce a făcut Vlad Pascu, cam ce aş păţi întrebare pentru toată lumea din ţara asta?”, a declarat bărbatul.

El a fost întrebat dacă se aşteaptă să vadă poliţişti cercetaţi şi condamnaţi în acest caz.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: