VIDEO Marcel Boloș despre reducerea cheltuielilor bugetare: În niciun caz nu discutăm despre austeritate

Marcel Boloș
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, afirmă că în cadrul discuţiilor avute săptămâna aceasta cu premierul Marcel Ciolacu pe tema reducerii cheltuielilor bugetare nu s-au luat decizii finale cu privire la acest aspect, subliniind că nu este vorba despre măsuri de austeritate. „Discutăm despre o mai bună colectare a veniturilor şi înlăturarea risipei în utilizarea banilor publici”, spune Boloş. Ministrul Finanţelor a dat explicaţii şi despre creşterea cheltuielilor publice înregistrată în ultimele luni.

„Nu au fost luate măsuri finale pe această componentă, termenul este data de 1 septembrie, să avem răbdare pentru ca să se definitiveze aceste măsuri şi apoi vom veni cu ele. În niciun caz nu discutăm despre austeritate, am văzut dimineaţă zvonistica aceasta nedreaptă. Discutăm despre o mai bună colectare a veniturilor şi înlăturarea risipei în utilizarea banilor publici”, a afirmat Marcel Bolo, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Acesta a comentat creşterile de cheltuieli bugetare din ultimele luni, arătând că acestea se datorează măsurilor de majorări salariale care au fost luate în urma grevelor organizate în primăvara acestui an de diferite categorii de bugetari.

Boloş spune că aceste majorări de regăsesc în contul de execuţie bugetară, iar în privinţa creşterii cheltuielilor cu bunuri şi servicii la nivelul bugetului, ministrul a explicat: „Acolo, în cheltuielile cu bunurile şi serviciile sunt cheltuielile cu medicamentele, cu sănătatea oamenilor, cu contractul-cadru care a fost încheiat prin care s-au  asigurat mai multe servici medicale pentru populaţie, ce este rău în asta?”.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: