Români acuzați că și-au folosit copilul de doar 4 ani pe post de ‘catâr’: Făceau trafic internațional de stupefiante

sursa: freepik.com

Un cetățean român de 39 de ani rezident în Austria, a fost condamnat pentru trafic de droguri la scară largă. Suspectul și familia sa ar fi traficat droguri din Republica Cehă în Austria și le-ar fi vândut. Anchetatorii îl acuză că și-a folosit familia pe post de cărăuși, inclusiv copilul de patru ani.

Investigațiile extinse ale Departamentului coordonat de investigații penale din Vöcklabruck au condus la condamnarea unui romani în vârstă de 39 de ani pentru trafic de stupefiante într-o cantitate care depășește de 25 de ori cantitatea permisă la frontieră. Acesta este suspectat că, în perioada cuprinsă între începutul anului 2020 și începutul anului 2024, ar fi traficat cantități mari de diverse substanțe stupefiante, în principal în zona Vöcklabruck, furnizând substanțe stupefiante unui număr mare de clienți.

Au fost găsite peste 8.500 de grame de iarbă de canabis, peste 234 de grame de amfetamină, 20 de grame de rășină de canabis și 17 grame de cocaină. Stupefiantele le obținea în principal din Republica Cehă, la fel ca soția sa, româncă, în vârstă de 26 de ani, și un alt cetățean român, în vârstă de 31 de ani, implicat și el în traficul de droguri. Pentru a ascunde transporturile de droguri, cuplul de romani îl lua cu în aceste călătorii și pe fiul lor în vârstă de patru ani. Potrivit poliției, se bănuiește că cel puțin patru astfel de călătorii cu o cantitate de cel puțin 12 kilograme de marijuana au fost importate în Austria în scopul comercializării de droguri și că inclusiv minorul a fost ‘echipat’ pentru a transporta droguri.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: