Armata ucraineană avansează în Kursk: 100 de soldați ruși au fost capturați

Sursa foto: Pixabay

Trupele ucrainene au capturat 100 de prizonieri de război ruşi în regiunea Kursk, a anunțat miercuri comandantul-şef al armatei Ucrainei, generalul Oleksandr Sîrski. În același timp, potrivit unor oficiali americani care au vorbit cu Wall Street Journal, Moscova şi-ar retrage o parte din trupele din Ucraina ca răspuns la atacurile ucrainene de pe teritoriul său, relatează SkyNews.

Potrivit unei postări pe Telegram a preşedintelui ucrainean, Oleksandr Sîrski a vorbit cu el prin legătură video şi i-a spus că de la începutul zilei, peste 100 de militari ruşi au fost capturaţi în regiunea Kursk şi există un avans de 1-2 km în anumite zone (în regiunea Kursk – n.r.), în timp ce „căutarea şi distrugerea inamicului în Sudja a fost finalizată”.

Zelenski i-a mulţumit lui Sîrski pentru „realimentarea fondului de schimb”, referire la capturarea prizonierilor de război, Rusia şi Ucraina făcând în mod regulat schimburi de prizonieri.

Sîrski a raportat, de asemenea, cu privire la situaţia de pe front, pe toate direcţiile majore.

„Raportul de dimineaţă al comandantului-şef Oleksandr Sîrski privind situaţia în toate direcţiile principale, în special în zonele Toreţk şi Pokrovsk, precum şi operaţiunea din regiunea Kursk. Nu uităm nici o secundă frontul nostru estic. L-am instruit pe comandantul suprem să consolideze această direcţie folosind echipamentele şi proviziile furnizate în prezent de partenerii noştri”, a postat Zelenski şi pe platforma X.

„De la începutul zilei, avansăm în regiunea Kursk, cu unul până la doi kilometri în diferite zone. Am capturat mai mult de 100 de militari ruși în această perioadă. Sunt recunoscător tuturor celor implicați. Acest lucru va grăbi întoarcerea băieților și fetelor noastre acasă”, a mai scris Zelenski.

Totodată, Statul Major General al armatei ucrainene a declarat că o aeronavă Su-34 a Rusiei a fost distrusă în timpul unei misiuni de luptă în regiunea de frontieră rusă în timpul nopţii.

„Activitatea de eliminare a ocupanţilor, a echipamentelor şi armelor acestora continuă permanent”, a declarat Statul Major.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: