Două avioane militare s-au ciocnit în estul Franţei

Sursa foto: Pixabay

Două avioane de luptă Rafale de la baza aeriană Saint-Dizier (Haute-Marne) s-au ciocnit în zbor miercuri în zona Autreville, la graniţa dintre Vosgi şi Meurthe-et-Moselle, în estul Franţei, relatează presa franceză.

Pilotul unuia dintre aparate a reuşit să se ejecteze înainte de impact şi nu a fost rănit, însă instructorul şi elevul pilot care se aflau în al doilea avion erau încă daţi dispăruţi la începutul după-amiezii, relatează BFMTV.

„Suntem încă în căutarea celui de-al doilea echipaj”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al forţelor aeriene.

„Centrul operaţional departamental a fost activat imediat şi a fost pus în aplicare planul SATER (salvare aero- terestră) pentru a sprijini forţele militare”, a precizat prefectura Meurthe-et-Moselle într-un comunicat. „Operaţiunile de căutare a piloţilor au fost întreprinse de grupul departamental de jandarmi, de serviciul departamental de pompieri şi salvare, de biroul naţional de silvicultură şi de ADRASEC (Federaţia naţională a radioamatorilor în serviciul securităţii civile)”, a adăugat aceasta, precizând că accidentul a avut loc „în sectorul Colombey-les-Belles”.

„Autorităţile militare vor face un raport cu privire la cauzele accidentului”, a mai declarat prefectura.

Armata a declarat pentru AFP că toţi piloţii implicaţi erau de naţionalitate franceză. Piloţii ucraineni sunt în prezent antrenaţi în Franţa, dar la baza Cazaux din sud-vestul Franţei şi numai pe avioane de luptă Alpha-Jet.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: