VIDEO Stelian Negrea: Casele de 35.000 de euro  promise de AUR, o ofertă mincinoasă, imposibil de susținut economic

Stelian Negrea, invitat Puterea Știrilor 14.08

În timp ce George Simion promite case la 35.000 euro, Marius Lulea, premierul propus de AUR, le vinde cu 200.000 euro, prin compania sa imobiliară. Un preț apropiat de cele reale, a afirmat jurnalistul Stelian Negrea, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor. Dacă ar cere mai mult cu 10-20.000 de euro, n-ar avea cumpărători, iar dacă ar cere mai puțin decît piața, atunci nu și-ar acoperi costurile.

„Cunosc foarte bine piața imobiliară, nu sunt prețurile cu care spun ei că vor construi pentru români. Deci, nu m-am dus la o altă companie, ci la ei în ogradă, m-am dus la afacerile pe care ei le dezvoltă. De ce nu vând ei casele cu 35.000 de euro? Uite, de ce nu face domnul Lulea acest exercițiu, să vândă domnia sa cu 35.000 euro? Vă spun eu, ar intra în faliment a doua zi. Nu se poate, nu este viabilă economic o astfel de de măsură, doar dacă nu cumva începe cineva să toarne cu subvenții”, a mai spus jurnalistul, care a documentat trei dintre multele proiecte imobiliare derulate de compania lui Lulea.

La întrebarea cine sunt oamenii care iau în serios această promisiune a lui Simion și dacă cei care stăteau la cozi în urmă cu câteva zile nu erau de fapt membri de partid, Stelian Negrea crede că ar putea fi o explicație plauzibilă, însă acest lucru nu este confirmat.

„Cert este că se coboară foarte jos încă și încă o dată ștacheta promisiunilor electorale. (…) Ce mai poți promite, să vină următorul și spună că îi dă fiecărui român care îl alege câte 15-20.000 de euro ? Ce poți să mai spui astfel încât să depășești o astfel de promisiune electorală?  Oricum ar fi, este nedemn atât pentru cel care face o astfel de ofertă, care în opinia mea, e mincinoasă pentru că nu este verificată prin mecanisme economice. Dacă te uiți pe piață acuma oriunde cauți, în toate proiectele imobiliare dezvoltate de cei care promit astfel lucruri, nu găsești prețurile astea și atunci înseamnă că cineva trebuie să toarne cu subvenții. Ca subvenții înseamnă să luăm bani din buzunarul altor români ca să satisfacem o altă gogoriță electorală și o să ne totem învârtim așa banii în buzunar până nu va mai înțelege nimeni nimic”, a explicat jurnalistul.

În ce privește rezultatul electoral al acestui gen de promisiuni, Stelian Negrea spune că cei care vor să se lase înșelați, o vor face.

„Dacă ne uităm pe sondaje, vedem că la ultimele alegeri, AUR nu a stat prea grozav. Oferta lor electorală este plină de astfel de de de gogoși electorale care n-au un fundament economic, nu se verifică în realitate economică. Și cine vrea să se lase înșelat, pentru că trăim într-o țară liberă, o poate face, dar cât să cât să te lași înșelat? (…) Da, trebuie în permanență să dezvolți astfel de subiecte ca să rămâi în atenția opiniei publice. Fie să fii criticat cum o facem noi,(…) ori să fii lăudat de oamenii care vor să creadă în astfel de gogoși. Dar astfel de baloane se sparg foarte repede”, a subliniat Stelian Negrea.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: