Rata deceselor în Spitalul Sfântul Pantelimon a scăzut considerabil

Sursa foto: X

Rata deceselor înregistrate în secţia ATI a Spitalului Sfântul Pantelimon a scăzut considerabil după ce una dintre asistente a depus plângerea privind scăderea dozelor de noradrenalină, arată statisticile puse la dispoziţie de spital magistraţilor. Dacă înainte de mai 2024 în această secţie mureau, în medie, 67 de pacienţi pe lună, în luna mai, după depunerea sesizării, numărul deceselor a scăzut la 46. Inclusiv una dintre doctoriţele inculpate, care nu participa la resuscitarea bolnavilor, a renunţat la practica prin care scădea noradrenalina şi a început să respecte protocolul

Judecătorul care a decis arestarea preventivă a celor două doctori anestezişti de la Spitalul Sfântul Pantelimon respinge, în baza probelor prezentate în faza de urmărire penală, ipoteza conform căreia acestea au acţionat din culpă sau din„ neştiinţă profesională”.
„Relevant sub acest aspect apreciază judecătorul de drepturi şi libertăţi este şi faptul că, începând cu luna mai, luna următoare sesizării făcute de martora …, practica inculpatei … s-a modificat în sensul că nu a mai modificat ratele de noradrenalină, participând parţial la manevrele de resuscitare, lucru pe care nu-l făcea anterior. Totodată, martorul … a mai arătat că manevrele de resuscitare durează, în prezent, ca urmare a sesizării, 45 de minute conform protocolului şi nu mai sunt întrerupte de inculpată, iar pacienţii declaraţi exitus sunt ţinuţi conform protocolului conectaţi la aparate pentru alte 2 ore după deces”, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti.
Statisticile puse la dispoziţia justiţiei de spital arată că, după ce practica din secţia ATI a fost reclamată la Parchet, rata deceselor în această secţie a scăzut substanţial, cu aproape 50%.
„Din datele statistice ale deceselor din perioada 01.01.2023-30.06.2024 transmise de Spitalul Sf. Pantelimon Bucureşti faptul că, în luna mai 2024, luna imediat următoare sesizării faptelor, s-au înregistrat cele mai puţine decese din ultimul an şi jumătate în cadrul secţiei ATI, respectiv 46 de decese în condiţiile în care media deceselor pe lună în perioada 01.03.2023-30.04.2024 era de 67/lună”, se mai arată în documentul instanţei de judecată
Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: