VIDEO UPDATE Manifestările Zilei Marinei la Constanţa. Iohannis: România, pilon de securitate regională

Sursa foto: Facebook - Forțele Navale Române

UPDATE:

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, la festivitățile organizate de Forţele Navale Române la Constanţa, cu ocazia Zilei Marinei, că România este o ţară sigură în ciuda faptului că traversăm vremuri marcate de provocări de securitate.

„Chiar dacă trăim vremuri marcate de provocări de securitate, România este o țară sigură. Aici, pe țărm, în vecinătatea războiului, vedem mai clar că oricând rezultatele războiului. Cetățenii români sunt apărați în fața oricăror potențiale amenințări. Marea Neagră este o zonă tratată ca zonă de securitate. Am consolidat această apărare inclusiv la summitul de la Washington. România este recunoscută ca pilon la securitatea regională. România are inițiative care produc rezultate pentru securitatea zonei noastre, cum ar fi înființarea unui grup de luptă împotriva minelor marine. Am înființat numeroase structuri NATO în România. Numărul militarilor este de 5.000 de soldați aliați dislocați în România. Reafirm recunoștința pentru militarii din SUA, Franța, Portugalia, Marea Britanie, Canada, Turcia, Grecia, Macedonia de Nord și Luxemburg”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Ştire iniţială:

O serie de manifestări dedicate Zilei Marinei Române sunt programate, joi, la Constanţa, Mangalia, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Bucureşti.

La evenimentul de la Constanța şi-a anunţat participarea preşedintele Klaus Iohannis.

Statul Major al Forţelor Navale a informat, printr-un comunicat de presă, că exerciţiul naval întrunit „Forţele Navale Române 2024” va fi prezentat, între orele 10,00 şi 12,00, publicului de pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa. De la ora 20,30, marinarii militari se vor retrage cu torţe, în acordurile Muzicii Militare a Forţelor Navale. Seara se va încheia cu un spectacol de artificii oferit de Primăria Municipiului Constanţa, care va putea fi urmărit din zona Piaţa Ovidiu – Portul Turistic Tomis.

Ziua Marinei Române este marcată şi în Portul Turistic Mangalia prin exerciţiul naval întrunit „Forţele Navale Române 2024”, jocuri şi concursuri marinăreşti, expoziţie de tehnică militară şi ateliere interactive, care vor avea loc între orele 10,00 şi 14,00, iar seara, de la 19,30, evenimentul se va încheia cu un spectacol de muzică populară, urmat de retragerea cu torţe a marinarilor militari.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: