Tîlvar: Transformarea Mării Negre din spațiu de cooperare în conflict impune regândirea securității navale

Sursă foto: Captură video

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, afirmă că „transformarea Mării Negre dintr-un spaţiu al cooperării într-o zonă de conflict ca urmare a acţiunilor agresive ale Federaţiei Ruse a impus regândirea şi adaptarea posturii de securitate navală” a României, el mulţumind, în acest context, marinarilor pentru activitatea lor. Ministrul subliniază importanţa resursei umane în ceea ce priveşte Armata în general, arătând că măsurile luate la nivelul MApN are în vedere asigurarea celor mai bune condiţii pentru militari.

„Într-o zi cu asemenea semnificaţii suntem datori să onorăm memoria tuturor celor care au pus ţara mai presus de orice, pe cei care au fost dispuşi să-şi sacrifice propria viaţă pentru ca noi să ne putem bucura astăzi, în pace, de libertatea, independenţa şi suveranitatea la care ei au visat. Eroilor marinari care au căzut la datorie în războaie ori în teatrele de operaţii în misiunile asumate în ultimele decenii precum şi tuturor eroilor Armatei României le aduce un respectuos omagiu”, a afirmat ministrul Apărării Naţionale la ceremonia organizată joi la Constanţa, de Ziua Marinei.

Angel Tîlvăr a pus accentul pe importanţa siguranţei la Marea Neagră, în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

„Rolul forţelor navale este esenţial în arhitectura de securitate naţională în context aliat şi european, mai ales în actualul mediu de securitate afectate de războiul ilegal declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei. Anul acesta am reuşit să operaţionalizăm, împreună cu Bulgaria şi Turcia, Grupul pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră. Este o realizare însemnată în domeniul securităţii la Marea Neagră, principalul scop fiind acela de a menţine siguranţa traficului maritim prin activităţi de supraveghere, recunoaştere şi neutralizare a minelor marine precum şi prin operaţii conexe de căutare-salvare pe mare. Transformarea Mării Negre dintr-un spaţiu al cooperării într-o zonă de conflict ca urmare a acţiunilor agresive ale Federaţiei Ruse a impus regândirea şi adaptarea posturii noastre de securitate navală. În acest context mulţumesc tuturor marinarilor noştri militari care asigură prezenţa continuă cu nave şi alte capabilităţi militare în zonele de responsabilitate de pe mare şi de la Dunăre”, a mai afirmat ministrul.
Ministru spune că „valoarea cea mai de preţ a Forţelor Navale constă în resursa umană”.
„Acest lucru este valabil pentru întreaga Armată, de aceea acordăm maximă prioritate îmbunătăţirii condiţiilor de muncă şi de trai ale militarilor români. Totodată, prin programele majore de înzestrare demarate la nivelul ministerului, dorim să asigurăm tehnica performantă de care profesioniştii din Armată au nevoie pentru îndeplinirea misiunilor la standarde ridicate în cadrul Forţelor Navale”, a adăugat Angel Tîlvăr.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: