Elon Musk îl insultă pe comisarul european Thierry Breton

Sursa foto: Flickr

Thierry Breton i-a trimis o scrisoare deschisă lui Elon Musk în care îl îndeamnă să limiteze difuzarea „de conținuturi care încurajează ura, dezordinea, incitarea la violență sau anumite cazuri de dezinformare”. Platforma sa X (fostul Twitter) a fost deja criticată de mai multe ori pentru difuzarea de afirmații antisemite, rasiste, dar și pentru găzduire de conținuturi pornografice, precum și pentru dezinformare., potrivit Rador Radio România.

O reamintire a legii care nu pare să-i fi plăcut miliardarului american, pentru că acesta i-a răspuns comisarului european printr-o memă care face referire la filmul „Thunder in the Tropics”, lansat în 2008. În imagine, îl vedem pe Tom Cruise, machiat, urlând „Take a big step back and literally fuck your own face !”. Ducând provocarea și mai departe, Elon Musk a mai scris: „Ca să fiu sincer, chiar am vrut să răspund cu această memă din Tropical Thunder, dar N-aș face NICIODATĂ ceva atât de nepoliticos și iresponsabil”.

Și directorul executiv al X, Linda Yaccarino, a reacționat la scrisoarea lui Breton, acuzând Bruxelles-ul de o anumită ingerință și indică „o încercare fără precedent de a extinde la activitățile politice din Statele Unite o lege care trebuie să se aplice în Europa”. Ea a adaugat că inițiativa comisarului european este o insultă pentru europeni care, prin urmare, ar fi „incapabili să asculte o conversație și să tragă propriile concluzii”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: