Spitalul Pantelimon este tot mai aproape de un blocaj total din cauza crizei de medici

Sursa foto: Facebook - Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

Spitalul Pantelimon e tot mai aproape de blocaj total, după ce două doctorițe de Terapie Intensivă au fost arestate pentru omor cu premeditare. După ce au apărut problemele cu banii, pentru că tot mai mulți pacienți refuză internarea acolo, acum începe o altă criză – cazurile de infarct nu mai pot fi tratate în regim de urgență la Pantelimon, pentru că nu mai pot fi asigurate gărzile de sâmbătă pentru specializarea cardiovasculară. Oricum erau puțini medici, iar surse medicale spun că soțul uneia dintre doctorițele arestate a intrat în concediu, invocând că nu poate să mai muncească.

Judecătorul care a decis arestarea celor două doctorițe de la Terapie Intensivă scrie în motivarea deciziei că acestea știau foarte bine că, odată redusă doza de noradrenalină la minimum, pacienții în stare gravă nu mai au nicio șansă.

„Pe tot parcursul procesului (pentru că decesul nu survine imediat) inculpatele puteau oricând să intervină şi să salveze viaţa victimei, ceea ce însă nu au făcut.”

Avocații celor două au încercat să îl convingă pe judecător să respingă arestarea. Susțin că probele nu sunt suficiente, pot arăta cel mult o eroare medicală, nu o crimă cu premeditare. Magistratul vede însă acțiunile celor două drept lipsite de umanitate.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: